ignas 0 Zgłoś post Napisano Październik 7, 2006 Witam, mam dosc nietypowe pytanie, tak jak w temacie i potrzebna mi jest informacja ile energii moze zuzyc serwer, a nawet zwykly komp w domu (chociaz zeby byla to przyblizona liczba) Wiem ze zuzycie bedzie zalezalo on eksploatacji sprzetu, lecz nie mam pojecia w jaki sposob zabrac sie za liczenie:) Sorki za takie dziwne pytanie:D ale z gory dzieki za odpowiedz Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość adamszendzielorz Zgłoś post Napisano Październik 7, 2006 mam dosc nietypowe pytanie, tak jak w temacie i potrzebna mi jest informacja ile energii moze zuzyc serwer, a nawet zwykly komp w domu (chociaz zeby byla to przyblizona liczba)Wiem ze zuzycie bedzie zalezalo on eksploatacji sprzetu, lecz nie mam pojecia w jaki sposob zabrac sie za liczenie:) Sorki za takie dziwne pytanie:D ale z gory dzieki za odpowiedz Sredniej klasy komputer domowy bieze *mniej wiecej* ok 40-60 pln / m-c. Kiedys mialem swoja mala serwerownie i ok. 20 roznego rodzaju maszyn + sprzet sieciowy bral ok 1k pln / m-c Srednia wychodzi wiec IMO ok 50 pln. Choc pewnie energia zdrozala w ciagu 2-3 lat i teraz moze byc 60-80 pln pozdr. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Litr 0 Zgłoś post Napisano Październik 7, 2006 Na samym dole ponizszej strony www znajdziesz kalkulator poboru - jesli masz sredniej klasy komputer wystarczy jak w polu moc wpiszesz 100W do 120W, natomiat jesli posiadasz "starocia" to 80W to jest max. http://www.elektroda.net/nauka/kalkulatory...ator_pradu.html Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tripix 0 Zgłoś post Napisano Październik 7, 2006 Sam pobór mocy to raczej jest większy - wszakże dużo zależy od sprzętu. Przykładowo P4 3,0ghz to jakies 90W, Xeony jeszcze + 10-20%. Ale np. serwery P3-s 1400 to w granicach 30W (mowa o samych procach). I tak, wedlug podziału staroć / sredni / nowy odpowiednio 80-100, sredni 100-140 i nowy nawet do 200W lub wiecej. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
krzysztofgda 46 Zgłoś post Napisano Październik 8, 2006 Jako ciekawostke polecam: http://www1.euro.dell.com/content/topics/t...;l=pl&s=pad Liczy wiele fajnych rzeczy no i fajnie wyglada Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach