Lumperator 0 Zgłoś post Napisano Październik 6, 2006 Witam. Od kilku lat jestem użytkownikiem Neostrady 640. W dobie dzisiejszego szybkiego internetu, ta prędkość do najgorszych. nie należy. Irytująca jest natomiast cena 170 zł. I właśnie w tej cenie dostępne są dwie pokrewne usługi - neostrada 6144 i DSL 1mbps. Niepokoją mnie 2 rzeczy: 1. Stabilność łącza - dotyczy neostrady 6mbps (najbliższa centrala jakieś 5km) 2. Możliwość skorzystania - dotyczy DSLa (nie prowadzę działalności gospodarczej) Co lepsze ? Jakie są generalne różnice między Neostradą tp a DSL tp ? Czy ja to odczuję ? A może pozostać przy tym co mam ? Nie zanalazłem odpowiedniego działu na forum, więc temat umieściłem w piaskownicy. Użytkownicy neostrady to dzieci (tak twierdzą niektóre osoby), a dzieci siedzą w piaskownicy, z której kiedyś chciałyby wyjść. Stąd też moja prośba o radę. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Taifun 0 Zgłoś post Napisano Październik 6, 2006 wnioskuję, że mieszkasz na zadupiu, więc chelo odpada. Tele2 i inne syfy nie. Zostaje TP. Neostrada tp a DSL to jest to samo. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość adamszendzielorz Zgłoś post Napisano Październik 6, 2006 Zostaje TP. Neostrada tp a DSL to jest to samo. Pozatym, ze neostrada ma limity transferu, a DSL ich brak "Mala" roznica! pozdr. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lumperator 0 Zgłoś post Napisano Październik 6, 2006 640tka limitów nie ma i od strony technicznej chodzi całkiem dobrze. Czy przesiadka na DSLa 1mbps pozwoli cieszyć mi się lepszym, po prostu lepszym internetem? Jakie są realne, odczuwalne korzyści po przesiadce na DSL ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
qwerty 0 Zgłoś post Napisano Październik 7, 2006 pingi ci sie powinny poprawic na dslu - pozatym nie ma roznicy (no chyba ze w 1mbps) - staly ip moze byc zaleta lub wada - pakiet ochrony filtrowania jakichs atakow chyba nic wielkiego nie daje. no i przygotowac sie trzeba ze jak zadzwonisz na blekitna biznesowa zeby awarie zglosic to nawet niekiedy z 3 godziny trzeba czekac zeby z kims porozmawiac - na neo kilka minut max. a no i upload jest wiekszy i nie ma tak wielkiego powiazania upload i download jak w neo Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sebak 298 Zgłoś post Napisano Październik 7, 2006 Cos chyba z błękitną linią Ci się pomyliło Mój kolega miał kiedyś neostradę, obecnie ma DSLa 8000 i mówił mi że jakość obsługi klienta jest o niebo lepsza niż miało to miejsce w przypadku neo. Ja miałem rok neostradę, było to jeskieś 14-15 mc temu i dodzwonić się do speców od neostrady było naprawdę ciężko, a jak zgłaszałem jakieś awarie były one naprawiane po kilku dniach... No i z uploadem też się mylisz, opcja DSL 1000 to "łącze o maksymalnej przepustowości 1024 kbit/s do komputera Klienta i 256 kbit/s od komputera Klienta", natomiast neostrada 6144 ma prędkość wysyłania 512... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
qwerty 0 Zgłoś post Napisano Październik 7, 2006 Cos chyba z błękitną linią Ci się pomyliło Mój kolega miał kiedyś neostradę, obecnie ma DSLa 8000 i mówił mi że jakość obsługi klienta jest o niebo lepsza niż miało to miejsce w przypadku neo. Ja miałem rok neostradę, było to jeskieś 14-15 mc temu i dodzwonić się do speców od neostrady było naprawdę ciężko, a jak zgłaszałem jakieś awarie były one naprawiane po kilku dniach... No i z uploadem też się mylisz, opcja DSL 1000 to "łącze o maksymalnej przepustowości 1024 kbit/s do komputera Klienta i 256 kbit/s od komputera Klienta", natomiast neostrada 6144 ma prędkość wysyłania 512... jakbys dobrze czytal to glownie chodzi o porownanie neo640 do dsl 1mbit i blekitna linia biznes 3 razy dzwonilem: 1. czekalem po 3 godzinach ktos raczyl odebrac 2. po 2 minutach sie dodzwonilem 3. po 3,5 godzinach zrezygnowalem bo moj problem sam sie rozwiazal do neo dzwonilem moze z 10 razy i zawsze w ciagu kilku minut sie dalo dodzwonic. moze ci chodzi o infolinie ta nie blekitna linie biznes(jest jeszcze jedna) - tam sie da dodzwonic elegancko - ale pozniej zmienili i teraz trzeba dzwonic na blekitna biznes a tam jest zle. szybkosc naprawiania neo i dsla byla taka sama u mnie - jak cos zgloasilem to tego samego dnia robili. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach