edim 0 Zgłoś post Napisano Październik 5, 2006 Witam, Zaczne od początku. Do tej pory miałem zwykłe konto hostingowe (5GB) z cPanelem wszystko było super. Odkąd zaczęło przybywać klientów sprawa się skomplikowała. Mam kilka dużych zleceń na serwisy i aplikacje internetowe. Serwisy potrzebują ok. 50GB, transfer też ok. 50GB/mc. Jest to oczywiście na teraz i musze mieć możliwość rozwoju (dokupienia). Bardzo ważna rzecz: ja się na sprzęcie i linuxie nie znam i zwyczajnie chce zapłacic i mieć święty spokój. Serwer musi działać stabilnie bo ruch będzie duży (było by super jakby stał w Polsce, bo chce mieć możliwość zadzwonienia do kogoś w razie problemów). Oczywiście ftp/mysql/email bez limitów. Chce wydać na to ok. 200zł/mc (najlepiej mniej, ale jeśli będzie b. dobra oferta za 300/mc to też ok). I teraz pytanie: Co wybrać? Czy duże konto hostingowe, serwer wirtualny czy dedykowany (czy zmieszcze się w cenie). Na dobrą sprawę wystarczył mi cPanel w koncie hostingowym tzn. możliwośc założenia ftpa, bazy mysql, maili, podpięcia domen, sprawdzenie transferów. Niestety nie znajduję takich dużych kont w ofercie firm, a założenie konta 10GB i płacenie za każdy dodatkowy GB sprawia że cena sięga serwerów wirtualnych. Chciałbym miec gwarantowany transfer, nie wiem tylko jaki powinien być przy takim transferze miesięcznym. Pzdr Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kamil_Matysik 0 Zgłoś post Napisano Październik 6, 2006 Witam, Otrzymał Pan ofertę na PW. Pozdrawiam, Kamil Matysik Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
fujara 0 Zgłoś post Napisano Październik 6, 2006 Witam serdecznie Oto nasza oferta: 50GB DYSK 80GB Transferu Pozostałe Parametry Bez limitu Opłata Abonamentowa : 210zł netto Panel: cPanel PL + WHM Pozdrawiam Ps. @Kamil_Matysik po co posty nabijasz? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kamil01 0 Zgłoś post Napisano Październik 6, 2006 fujara czy aby się nie pomyliłeś w swojej ofercie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
d 0 Zgłoś post Napisano Październik 6, 2006 a to niby dlaczego? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kamil01 0 Zgłoś post Napisano Październik 6, 2006 bo daje 50Gb miejsca a tylko 80Gb transferu ;/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
d 0 Zgłoś post Napisano Październik 6, 2006 a przeczytaj pierwszy post łaskawie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
fujara 0 Zgłoś post Napisano Październik 6, 2006 Serwisy potrzebują ok. 50GB, transfer też ok. 50GB/mc ... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kamil01 0 Zgłoś post Napisano Październik 6, 2006 no tak, czyli to jest oferta skierowana tylko dla tego pana? Czyli np. jak napisze do Ciebie fujara to dostane oferte taką jaka mi się podoba? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
fujara 0 Zgłoś post Napisano Październik 6, 2006 dokladnie ps. @hosting co posta masz inna sygnaturke Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
d 0 Zgłoś post Napisano Październik 6, 2006 To chyba proste, ze kazdy chce sprostać wymaganiom? I oferuje w miare indywidualne rozwiazania. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach