wyszukaj 0 Zgłoś post Napisano Październik 3, 2006 Witam! Niestety przyszło mi szukać nowego miejsca pod galerię coppermine, obecny pakiet reselera na superhost.pl został mi wypowiedziany z powodu nadmiernego obciązenia procesora dostałem takie info: tapety 6.92% CPU tapety 87.00% CPU in /usr/bin/php thumbnails.php tapety 64.00% CPU in /usr/bin/php displayimage.php jest to spowodowane dość dużą liczbą odwiedzin no i niestety wagą obrazków i podobno nie zoptymalizowny skrypt. Czy mogę prosić jakąś poradę? Co wybrać przy budżecie do 150zł na miesiąc. VPS, dedyka czy inne coś co wytrzyma duże obciązenie? Pozdrawiam, Tomek Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
d 0 Zgłoś post Napisano Październik 3, 2006 Skontaktuj się ze mna gg:7335794 , postaram się cos zaproponowac. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
hostinK 0 Zgłoś post Napisano Październik 3, 2006 Witam! Niestety przyszło mi szukać nowego miejsca pod galerię coppermine, obecny pakiet reselera na superhost.pl został mi wypowiedziany z powodu nadmiernego obciązenia procesora dostałem takie info: tapety 6.92% CPU tapety 87.00% CPU in /usr/bin/php thumbnails.php tapety 64.00% CPU in /usr/bin/php displayimage.php jest to spowodowane dość dużą liczbą odwiedzin no i niestety wagą obrazków i podobno nie zoptymalizowny skrypt. Czy mogę prosić jakąś poradę? Co wybrać przy budżecie do 150zł na miesiąc. VPS, dedyka czy inne coś co wytrzyma duże obciązenie? Pozdrawiam, Tomek po prostu moze uzywasz jakiejs galerii ktora online generuje miniatury z obrazkow? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wyszukaj 0 Zgłoś post Napisano Październik 3, 2006 miniaturki są generowane tylko przy wgrywaniu nowych obrazków i są zapisywane na serwerze tylko raz, za wyświetlanie galerii odpowiedzialne jest to: tapety 87.00% CPU in /usr/bin/php thumbnails.php a za wyświetlanie obrazków to: tapety 64.00% CPU in /usr/bin/php displayimage.php a tak prezentuje się ruch na stronie wg Awstats: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
hostinK 0 Zgłoś post Napisano Październik 3, 2006 miniaturki są generowane tylko przy wgrywaniu nowych obrazków i są zapisywane na serwerze tylko raz, za wyświetlanie galerii odpowiedzialne jest to: tapety 87.00% CPU in /usr/bin/php thumbnails.php a za wyświetlanie obrazków to: tapety 64.00% CPU in /usr/bin/php displayimage.php a tak prezentuje się ruch na stronie wg Awstats: po 1 masz skrypt killer serwerow (galerie coppermine) po 2 zuzywasz tyle transferu ze mozesz sie nie oplacac za kase ktora placisz(moze nie wiem) = wypad... Tak sobie kalkuluje uslugodawca ;] Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wyszukaj 0 Zgłoś post Napisano Październik 3, 2006 po 1 masz skrypt killer serwerow (galerie coppermine) po 2 zuzywasz tyle transferu ze mozesz sie nie oplacac za kase ktora placisz(moze nie wiem) = wypad... Tak sobie kalkuluje uslugodawca ;] Znalazłm coś takiego co myślicie o tym: http://www.buyhttp.com/coppermine_hosting.html Niby specjalnie pod ten skrypt. Generalnie poszukuję czegoś co wytrzyma takie lub wieksze obciążenie: logi: adsnet 1.26% CPU gg 0.21% CPU re 0.11% CPU tapety 6.92% CPU adsnet 24.00% CPU in [php] czeko 10.60% CPU in [php] gg 9.00% CPU in /usr/bin/php index.php gg 4.20% CPU in [php] re 18.00% CPU in /usr/bin/php index.php tapety 87.00% CPU in /usr/bin/php thumbnails.php tapety 64.00% CPU in /usr/bin/php displayimage.php wyszcom 10.50% CPU in /usr/bin/php suggest-link.php wyszcom 6.00% CPU in /usr/bin/php top-links.php Czy najprostrzy serwer z netdirect to wytrzyma? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ludwikc 0 Zgłoś post Napisano Październik 4, 2006 Na dreamhoscie nie ma ograniczen co do cpu. mozesz sprobowac tam. info Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bajek_2005 0 Zgłoś post Napisano Październik 5, 2006 Mam pytanie trochę z innej beczki: Jak można uzyskać takie statystyki? jakiś specjalny program? tapety 6.92% CPU tapety 87.00% CPU in /usr/bin/php thumbnails.php tapety 64.00% CPU in /usr/bin/php displayimage.php Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BlueMan 69 Zgłoś post Napisano Październik 5, 2006 @bajek - jak twoja strona będzie generowąć takie obciążenie to takie statystyki same przyjdą od admina od razu ze slowami pożegnania się z serwerem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bajek_2005 0 Zgłoś post Napisano Październik 5, 2006 @BlueMan dzięki za konkretną odpowiedź, jednak nie bardzo ona pasuje do pytania Przydałby mi się taki programik do "zabawy" na domowym kompie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość patrick Zgłoś post Napisano Październik 5, 2006 To jets pewnie autosrki skrypt sprawdzajacy obciazenie, przy zbyt duzym wysyla maile. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kamil01 0 Zgłoś post Napisano Październik 5, 2006 www.xxl-web.pl ma dośc Ciekawą oferte xxl-galeria zobacz sobie a moze przypadnie ci do gustu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
moron 0 Zgłoś post Napisano Październik 9, 2006 ma ktos namiary na ten skryp co te staty robi? w googlu nic nie moge znalezc... :/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach