Czoobek 0 Zgłoś post Napisano Październik 2, 2006 Nie mam pojecia. A przycinanie uploadu per user na tym serwerze masz zrobione ?Bo DSL na 34 ludzi bez dobrego przycinania wyjscia musi dzialac tragicznie (jak wysycisz caly upload, a wysycic go jest cholernie latwo to pada na pysk rowniez caly download). pozdr. Wiem ze HTB bylo ustawione, czy dziala nie mam pojecia, ale w zasadzie w mojej sieci sa uzytkownicy onetu, maila i Gadu Gadu (wiec masz rozeznanie jacy to ludzie ). Jest jeden dziad co doi filmy jak porabany (poza mna rzecz jasna ) ale latwo go namierzyc iptrafem. Wtedy tylko odpowiednia linijka w masq i przychodzi z piwem "bo mu net nie dziala". A tak na powaznie, uplink mam 512 zaledwie wiec malo... Tak czy siak widac od razu jesli upload jest zarabany, chociazby po szybkosci ladowania sie stron... Aha no i siec obciazona mam raczej wieczorami a nie w tej chwili. W tym momencie dl - po maxie, ul - 400 (wysylam testowo mp3 do niemiec) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Czoobek 0 Zgłoś post Napisano Październik 2, 2006 Wiem ze HTB bylo ustawione, czy dziala nie mam pojecia, ale w zasadzie w mojej sieci sa uzytkownicy onetu, maila i Gadu Gadu (wiec masz rozeznanie jacy to ludzie ). Jest jeden dziad co doi filmy jak porabany (poza mna rzecz jasna ) ale latwo go namierzyc iptrafem. Wtedy tylko odpowiednia linijka w masq i przychodzi z piwem "bo mu net nie dziala". A tak na powaznie, uplink mam 512 zaledwie wiec malo... Tak czy siak widac od razu jesli upload jest zarabany, chociazby po szybkosci ladowania sie stron... Aha no i siec obciazona mam raczej wieczorami a nie w tej chwili. W tym momencie dl - po maxie, ul - 400 (wysylam testowo mp3 do niemiec) Hmm ... chyba wszyscy sie zmyli.. No tak 17.00 koniec pracy? Mam nadzieje ze nie zapomnicie o moim klopocie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Konrad.K 0 Zgłoś post Napisano Październik 2, 2006 Ja sie ukradkiem podepne pod temat, ale prosze o ew rady na PW zeby nie smiecic w temacie. Mam sobie tak, NEO 640 (suxx) --> to wpięte do AP Siemens'a (dobry AP ) 54 MBs, no i korzystają z tego hmm, 2-3 komputery. No i co jakies 30 minut, nieraz co godzine musze odwiezac polaczenie bo pada mi 80 % portow, np. nie dzialaja mi strony i email, a dziala ssh, gg, irc, i na przemian. Wtedy albo wchodze do konf. routera i odswiezam mu WAN, albo rozlaczam sie i lacze z siecią na komputerze... Trwa to już dośc długo ale nie miałem czasu zastanawiać się nad tym problemem a ten temat mnie poruszył Jakieś pomysły ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Czoobek 0 Zgłoś post Napisano Październik 5, 2006 No coz chyba nic z tego nie bedzie... Kurcze moze ktos wie gdzie moge jeszcze zapytac o rozwiazanie mojej zagadki, bo juz mi sie pomysly koncza Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kamil01 0 Zgłoś post Napisano Październik 5, 2006 W tps-a(jeżeli masz u nich łacze) czy u nich nie ma jakiś problemów Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Czoobek 0 Zgłoś post Napisano Październik 6, 2006 W tps-a(jeżeli masz u nich łacze) czy u nich nie ma jakiś problemów Hehe oni zawsze maja gotowa odpowiedz na wszystko Jaka? Bardzo prosta Dzwonilem juz kilka razy i zawsze slyszalem jedno: "Prosze zrestartowac modem" No debile. Inna sugestie poprosze Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach