Ios 0 Zgłoś post Napisano Listopad 2, 2006 Sprawdz u rejestratora domeny, może tam coś namieszane. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
p 3 Zgłoś post Napisano Listopad 2, 2006 ping ssjcenter.pl -> 84.16.230.227ping mail.ssjcenter.pl -> 84.16.230.227 ping ns1.ssjcenter.pl -> 84.16.230.227 ping ns2.ssjcenter.pl -> 89.149.199.243 wiec jakim cudem poczta używa IP z ns2 ? Jedno z drugim nie ma nic wspolnego, ale nie za bardzo mam czas/ochote tlumaczyc Ci podstawy. Podalem Ci 2 przykladowe rozwiazania, powinno starczyc. pozatym , jedno i najważniejsze ... nie zmienialem nic od ponad miesiąca i nagle dziś rano coś sie "spierniczyło" , to chyba troche dziwne ....Byc moze cos (wstaw sobie cokolwiek co moze miec racjonalne wytlumaczenie w Twoim przypadku) spowodowalo, ze na chwile jeden z interfejsow zostal zresetowany, a system korzysta z najstarszego/najnowszego aktywnego IP jako domyslnego? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
beliq 442 Zgłoś post Napisano Listopad 2, 2006 Wpisz Postfixowi "na sztywno" adresy IP i po bólu. /etc/postfix/main.cf inet_interfaces = 127.0.0.1, 84.16.230.227 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Art_ 0 Zgłoś post Napisano Listopad 2, 2006 bellerofont, wielkie dzięki ... pomogło .. wcześniej w postfixie miałem inet_interfaces = all ale nadal nie wiem czemu tak nagle przestało działać ? czy moje dnsy są poprawne ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ios 0 Zgłoś post Napisano Listopad 2, 2006 @Artuś... dnsreport powie Ci wszystko :> Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Art_ 0 Zgłoś post Napisano Listopad 2, 2006 Open DNS servers - FAIL - czyli chyba nic groźnego ( wiele serwisów tak ma ) Single Point of Failure - FAIL - tego chyba nie unikne majac jeden serwer ... czyli pozatym wszystko jest ok ? ( wiem ze sie dopytuje setny raz o to samo , ale jakos tak nie jestem pewien czy wszystko dobrze poustawiałem ) tak czy siak pozdrawiam, dzieki za pomoc chłopaki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Art_ 0 Zgłoś post Napisano Listopad 3, 2006 to jakaś paranoja. .. coś musi być źle ... wczoraj wszystko śmigało .. wysyłałem maile na wszystkie możliwe poczty wszystko dochodziło ... rekord SPF był poprawny ... dziś rano Received: from mail.ssjcenter.pl (89.149.199.243 [89.149.199.243]) by mx.google.com with ESMTP id p32si556550ugc.2006.11.03.00.52.31; Fri, 03 Nov 2006 00:52:31 -0800 (PST) Received-SPF: fail (google.com: domain of root@ssjcenter.pl does not designate 89.149.199.243 as permitted sender) znowu nie zgadza się IP .. mimo ze nigdzie nie mam wpisu by poczta używała tego IP ( nawet w postfixie za rada bellerofonta mam na sztywno wpisane poprawne IP ) co sie dzieje ..... edit: zrestartowalem caly serwer i na razie jest ok :/ ( restart samej poczty nic nie dał ) dziwne .. no nic .. zobaczymy na jak długo bedzie ok ... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ios 0 Zgłoś post Napisano Listopad 3, 2006 Może ktoś Ci wlazł na server ;> Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BleckRider 0 Zgłoś post Napisano Marzec 5, 2012 Nieco odnowie watek mam system ubuntu chciałbym skonfigurować poprawnie postfixa konfiguracje postfiksa znalazłem tutaj http://www.sebool.net/index.php/postfix-konfiguracja/2-konfiguracja-postfixa.html w pliku main.cf ale niewiem gdzie przypisać wszystkie dane z mojej domeny do tego pliku oto on # See /usr/share/postfix/main.cf.dist for a commented, more complete version # Debian specific: Specifying a file name will cause the first # line of that file to be used as the name. The Debian default # is /etc/mailname. #myorigin = /etc/mailname smtpd_banner = $myhostname ESMTP $mail_name (Ubuntu) biff = no # appending .domain is the MUA's job. append_dot_mydomain = no # Uncomment the next line to generate "delayed mail" warnings #delay_warning_time = 4h readme_directory = no # TLS parameters smtpd_tls_cert_file=/etc/ssl/certs/ssl-cert-snakeoil.pem smtpd_tls_key_file=/etc/ssl/private/ssl-cert-snakeoil.key smtpd_use_tls=yes smtpd_tls_session_cache_database = btree:${data_directory}/smtpd_scache smtp_tls_session_cache_database = btree:${data_directory}/smtp_scache # See /usr/share/doc/postfix/TLS_README.gz in the postfix-doc package for # information on enabling SSL in the smtp client. myhostname = Workstation alias_maps = hash:/etc/aliases alias_database = hash:/etc/aliases mydestination = Workstacjon, Workstation, localhost.localdomain, localhost relayhost = mynetworks = 127.0.0.0/8 [::ffff:127.0.0.0]/104 [::1]/128 mailbox_size_limit = 0 recipient_delimiter = + inet_interfaces = all inet_protocols = ipv4 Proszę o pomoc Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach