ednet 136 Zgłoś post Napisano Wrzesień 29, 2006 witam Czy w przypadku gdy chialbym przeniec konta z jednego serwera na drugi Directadmin posiada moduł wygodnego transferu kont? Coś takiego chyba ma cPanel. Ed Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ios 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 29, 2006 Ma, ale musisz koniecznie sprawdzać dokładnie skopiowane pliki... Backup DA nie do końca jest doskonały... jeśli nie masz za wielu userów, to radzie Ci wszystko dokładnie sprawdzić, czy oby wszystko jest na swoim miejscu ;-) Pozdrawiam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ednet 136 Zgłoś post Napisano Wrzesień 29, 2006 Ma, ale musisz koniecznie sprawdzać dokładnie skopiowane pliki... Backup DA nie do końca jest doskonały... jeśli nie masz za wielu userów, to radzie Ci wszystko dokładnie sprawdzić, czy oby wszystko jest na swoim miejscu ;-) Pozdrawiam. dzieki za odpowiedz. A jakie dane mogą nie zostać skopiowane? Aliasy, subdomey, emaile czy zwykla zawartosc ftp? ed Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ramze5 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 30, 2006 Ostatnio mialem problem z domenami, nie zostawaly do konca zakladana. Byl wpis do dns, ale nie pojawialy sie w da usera. Stad nie dzialala poczta etc. Druga sprawa, sprawdzaj po restoru, czy na pewno sie wszystko przywrocilo. Mialem sytuacje, ze wiadomosc byla pozytywna, Users have beed restored, a tak na prawde nic sie nie przywrocilo. Od tej pory wszystko sprawdzam po przywroceniu ( chociaz tak na oko ). Milych przenosin. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ios 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 30, 2006 Również zdażało mi się nie kopiowanie kont email i kopiowanie domen do innych userów Pozdrawiam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ednet 136 Zgłoś post Napisano Wrzesień 30, 2006 jeszcze nie mam serwera z DA. teraz jestem na resellerze z WHM i jak dojdzie mi jeszcze kilku klientow to kupie dedyka z DA lub WHM. Bardziej sklaniam sie ku DA wole wiedziec jak pozniej wygladają trudniejsze operacje typu np przenosiny. Ed Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ios 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 30, 2006 Z WHM owiele łatwiej i po prostu... przenosi się, a z DA nie wiadomo, choć jestem bardzo za DA, to ma on również swoje minusy... Ale przynajmniej nie jest tak dziurawy jak cPanel Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ednet 136 Zgłoś post Napisano Wrzesień 30, 2006 Z WHM owiele łatwiej i po prostu... przenosi się, a z DA nie wiadomo, choć jestem bardzo za DA, to ma on również swoje minusy... Ale przynajmniej nie jest tak dziurawy jak cPanel Pozdrawiam wlasnie nie chce inwestowac w cPanel bo oprocz jego wysokiej ceny slyszalem wiele o kiepskich zabezpieczeniach i licznych problemach. Kiedyś nawet na www.webhostingtalk.com przeczytalem informację ze www.eurovps.com ma zamiar wstrzymac sprzedaz VPSow z WHM z uwagi na liczne bugi. Od panela nie wymagam wielu opcji i wodotryskow jednak te jakie sa musza dzialac stabilnie i bezproblemowo. Czytalem ze taki wlasnie jest DA. Czy np aktualizacja php lub mysqla jest wykonywana spod panela i nie sprawia problemow? Czy trzeba kompilowac recznie paczki? ed Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ios 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 30, 2006 Akurat aktualizacji nie wykonuje się spod panelu, tylko spod shella, przy użyciu przygotowanego do tego skryptu. Wszystko jest niemalże banalne, pozatym na directadmin.com/forum lub help.directadmin.com można znaleść mnuuuuuuuuuustwo porad, trików i howto. Na prawde pod względem supportu, stabilności jak i funkcjonalności DA jest super panelem ;-) Pozdrawiam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ednet 136 Zgłoś post Napisano Październik 1, 2006 dzieki za linki. jest tam wiele ciekawych informacji ed Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach