buziol 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 29, 2006 Witam. Otóż po długim przeglądaniu forum w poszukiwaniu odpowiedzi na nurtujący mnie problem, zostałem zmuszony założyć temat Posiadam domene na home.pl - buziol.pl, i konto www na host1.pl, a mój główny problem to, że nie wiem jak podpiąć swoją domenę pod panel PLESK na tym koncie! Otóż od administratora otrzymałem serwery dns pod jakie mam podpiąć swoją domenę : Serwery DNS: ns1.host1.pl ns2.host1.pl ... po próbie wpisania powyższych adresów serwerów DNS, panel na HOME.pl zwraca mi komunikat : "Pole DNS1: serwer "ns1.host1.pl" nie jest skonfigurowany dla domeny "buziol.pl". Skontaktuj się z administratorem docelowego serwera DNS, celem skonfigurowania obsługi domeny! Pole DNS2: serwer "ns2.host1.pl" nie jest skonfigurowany dla domeny "buziol.pl". Skontaktuj się z administratorem docelowego serwera DNS, celem skonfigurowania obsługi domeny!" Dodałem uprzednio swoją domenę w PANELU PLESK na host1.pl, ale jak na to nie patrzeć nic nie pomaga i dalej zwraca mi powyższy komunikat. Zna ktoś może rozwiązanie, bo ja nie :] ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość patrick Zgłoś post Napisano Wrzesień 29, 2006 napisz do home z problemem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
buziol 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 29, 2006 napisz do home z problemem. Czyli mam rozumieć że problem leży po stronie HOME.pl a nie że coś poknociłem albo źle ustawiłem w HOST1.pl ? Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
aftereight 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 29, 2006 Czyli mam rozumieć że problem leży po stronie HOME.pl a nie że coś poknociłem albo źle ustawiłem w HOST1.pl ? Jeśli podczas wpisywania DNSów w panelu domeny na home.pl pojawia się komunikat, że docelowe DNSy nie są skonfigurowane na przyjęcie delegacji, to znaczy, że te docelowe DNSy nie odpowiadają prawidłowo na zapytanie o Twoją domenę (a powinny, jeśli tam byłoby wszystko dobrze ustawione). Problem nie leży po stronie home.pl, raczej zwróć się z pytaniem o przyczynę do host1.pl. Chociaż w home najprawdopodobniej szybciej Ci odpowiedzą Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
buziol 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 29, 2006 Ok wszystko już działa jak należy. Dzięki za pomoc. Mam tylko pytanie, jak mogę zrobić w PLESK'u przekierowania subdomen mojej zadelegowanej domeny. Stworzyłem już subdomeny, ale nie wiem gdzie mogę zrobić przekierowania np.: moja domena to buziol.pl jej subdomena : stefan.buziol.pl >> przekierowuje >> http://www.wp.pl (to tylko przykład) ? ps.: w cPanel'u to było bardzo proste a tutaj nie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach