teelemi 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 10, 2005 Szukam serwera z wysokim uptime. Dotychczas jedynym żródłem informacji dla mnie o uptimach był ranking ISP, jednak na tym forum dowiedziałem się że nie jest on obiektywny. Czy jest jakaś alternatywa? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Świstu 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 10, 2005 Skoro nie ufasz rankingom uptime, musisz sugerować się tym, co obiecuje hostingodawca Ranking ISP na wht.pl, nawet, jeśli tylko częściowo poprawnie działa, powinien stanowić pewien punkt oparcia przy wyborze dostawcy hostngu. Z polskich firm, w moim osobistym odczuciu (muszę się na tym opierać, skoro rankingi odpadają ), wysoki uptime oferuje m.in. Home.pl, 2be.pl... Z autopsji mogę podać również przykład tańszej alternatywy - Webd.pl. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
teelemi 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 11, 2005 Ufałbym rankingom uptime wtedy, gdyby monitorowane były wszystkie serwery danego usługodawcy oraz w krótkich odstępach czasu (minimum 5 min). Szukam serwera do 100zł/rok więc 2be.pl i home.pl odpada. Zastanawiam się na razie nad activ.pl, ale mam jeszcze trochę czasu więc rozglądam się wśród ofert. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tojan 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 22, 2005 Ja uwazam, ze najwazniejsza rzecza w hostingu jest support, ktory szybko odpowiada. niestety u nas z tym krucho, co mnie strasznie denerwuje. Dobra sonda jest zadanie kilku wstepnych pytan i przekonanie sie jak szybko na te pytania odpowiadaja. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach