Ved 1 Zgłoś post Napisano Październik 21, 2020 Witam. Po 7 latach w linuxpl teraz już cyber_folks zdecydowałem zmienić usługodawce, co polecacie w relacji cena/jakość? Mam 5 stron do przeniesienia, nic wielkiego typowe "wizytówki", jakieś małe "portfolia" ze zdjęciami. Kolega polecał mi hitme i atthost, ale od 7 lat nie śledze tematu więc tego drugiego nawet nie znam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
cloudman 2 Zgłoś post Napisano Październik 21, 2020 (edytowany) Zapraszam do skorzystania z oferty nazwa.pl. Czytając Twoje wymagania mogę zaproponować Ci serwer CloudHosting Start w cenie 100 zł netto / rok (promocja w pierwszym roku, a po pierwszym roku 200 zł netto / rok). Usługi nazwa.pl świadczone są w technologii cloudhostingu, której nie oferuje żadna inna firma w Polsce. Przewaga cloudhostingu na standardowym hostingiem (tym "tradycyjnym", z którego dotychczas korzystałeś, lub który oferują wymienione przez Ciebie firmy) to przede wszystkim większa szybkość działania, skalowalność zasobów oraz reakcje na awarie w ułamkach sekund. Trochę informacji na temat samej technologii przeczytasz na stronie https://www.nazwa.pl/cloudhosting/ Serwer CloudHosting Start jaki Tobie proponuję ma pojemność 100 GB. Wspomnę tylko, że wszystkie serwery hostingowe w nazwa.pl chronione są zabezpieczeniami anty-DDoS, IPS i WAF, które skutecznie filtrują cały "niepożądany" ruch, jaki mógłby być kierowany do Twoich stron WWW. Przenosząc strony do nazwa.pl - cały proces migracji wykonamy za Ciebie. Możesz zdecydować o tym już podczas zakupu serwera. Migrację wykonuje nasz zespół administratorów, w terminie, który jest z Tobą uzgadniany (na ogół robimy to w nocy, aby zminimalizować jakieś przerwy w działaniu Twoich stron). Jeżeli zdecydowałbyś się na usługę nazwa.pl, przesyłam Tobie specjalny kod rabatowy, który pozwoli na obniżenie kosztu usługi w pierwszym roku o dodatkowe 20%:pe63-2792-2945 Zachęcam też do transferu domen do nazwa.pl, dzięki czemu będziesz mógł korzystać z pakietu "Bezpieczna domena", w skład którego wchodzą usługi takie jak zabezpieczenie DNSSEC (uniemożliwia wykorzystanie domeny przez cyberprzestępców), technologia Anycast (przyspiesza działanie Twojej strony WWW), certyfikat SSL (z gwarancjami), automatycznie konfigurowane zabezpieczenia SPF, DKIM i DMARC (zabezpieczają pocztę elektroniczną przed podszywaniem się pod Ciebie). Gdybyś miał jakieś pytania w odniesieniu do usług nazwa.pl - zapraszam do kontaktu również przez priv! Edytowano Październik 21, 2020 przez cloudman (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ved 1 Zgłoś post Napisano Październik 21, 2020 Nazwa.pl? Bez komentarza. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
cloudman 2 Zgłoś post Napisano Październik 21, 2020 W przypadku nazwa.pl masz aż 30 dni na bezpłatne testy. W tym czasie sprawdzisz, czy usługa spełnia Twoje oczekiwania, a jeżeli czegoś w niej zabraknie - to po prostu, nie ponosząc żadnego kosztu, nie wykupisz tej usługi. 30 dni to dość dużo czasu na sprawdzenie działania hostingu i wyrobienie sobie zdania na jego temat. Może masz jakieś pytania związane z naszą ofertą? Chętnie na nie odpowiem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
p605 0 Zgłoś post Napisano Październik 31, 2020 zanim zdecydujesz się na nazwa.pl - https://www.wykop.pl/link/57754111/firma-chwalaca-sie-nr-1-wsrod-firm-hostingowych-w-polsce/najstarsze/# Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
gnum.pl 4 Zgłoś post Napisano Listopad 1, 2020 Ja zawsze polecam lh. Super stosunek do ceny. Dla zainteresowanych kod rabatowy 20% LH-20-10026 2 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ved 1 Zgłoś post Napisano Listopad 4, 2020 Dnia 31.10.2020 o 17:52, p605 napisał: zanim zdecydujesz się na nazwa.pl - https://www.wykop.pl/link/57754111/firma-chwalaca-sie-nr-1-wsrod-firm-hostingowych-w-polsce/najstarsze/# Nie musze czytać , home, nazwa itp. to wdł. mnie hostingi dla naiwnych , wracając do tematu wybierałem pomiędzy HitMe, LH i AttHost, ostatecznie dałem szanse atthost, zobaczymy po roku, temat do zamknięcia. Dziękuje za pomoc. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomasz I. 4 Zgłoś post Napisano Luty 12, 2021 Ja właśnie przeniosłem się do Hitme jak jeszcze linuxpl był ,a nie cyberfolks. Nie żałuję, do dziś jestem bardzo zadowolony i polecam. Zrobią też w cenie migrację. 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Niek 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 8, 2021 Ja właśnie dostałem 2 informacje od HItMe . Ciężko w nie uwierzyć ale mam je na piśmie.... Mam zwykły hosting u nich dla jednej strony. Wystąpiły problemy i okazało się że nie ma backupów starszych niż tydzień ... Chciałem sprawdzić wielkości plików w DirectAdmin i usłyszałem że zliczanie rozmiaru ( pokazywanie rozmiaru) JEST wyłączone cyt "ze względu na duże obciązenie całego serwera" Ale to nie chodzi o naszą stronę na której ruch jest szczątkowy ( 1 zamówienie dziennie) PORAŻKA Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
cloudman 2 Zgłoś post Napisano Czerwiec 8, 2021 W nazwa.pl możesz przeprowadzić dowolne operacje na plikach, w tym np. zliczenie ich rozmiaru, korzystając z SSH. Sprawdź, czy na Twoim hostingu działa SSH i skorzystaj po prostu z polecenia: du -Sk które w wykonane w wybranym katalogu pokaże Ci rozmiar plików jakie się w nim znajdują (i w podkatalogach tego katalogu). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach