gracz0 1 Zgłoś post Napisano Wrzesień 20, 2020 witam. Zakupilem ... hmm wzielem wariant bezpłatnej licencji DA tzw trial na testu. Jako ze aktualnie posiadam w domowym zaciszu serwer chmury i okazionalnie dostalem drugi serwer / pc jak zwal tak zwal stwierdzilem ze postestuje na nim kilka rzeczy. Zamowilem testowa licencje DA przez ich oficialna strone wypelnilem dane. Doczytalem sie by w przypadku kiedy serwer bedzie posiadal wewnętrzne ip , podawac do licencji zewnetrzne ip. I tak zrobilem. Oczywiscie serwer chmury dziala poprawnie, lecz jest problem z panelem DA. W logach caly czas wyskakuję ze moje ip / tutaj moje wewnetrzne ip 192.168.xxx.xxx. / jest niezgodne z ip licnejcji. W domu mam 2 sieci jedna pod * serwer * druga dla domu. Ale to nie istotne. Serwer laczy sie z 1 routerem za pomocą kabla wiec jakies dodatkowe utrudnienia są na poziomie 0 przynainniej tak mi się wydaje. Teraz mam pytanie czy taki blad wystepuje tylko na wersji testowej czy ja cos robie źle ? Podczas instalacji zadnych błędów nie bylo, instalacja zakończyła się sukcesem. Może jakieś porty nie standardowe zwolnić? Choć wszytko sprawdzalem z wewnetrznej sieci.. wiec nie wiem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
atmosfera 2 Zgłoś post Napisano Wrzesień 21, 2020 Przy instalacji Directadmina MUSISZ podać adres IP, pod którym będzie stał Directadmin ale dodatkowo sama instalacja pobiera także adres zewnętrzny. Stąd - możesz mieć problem z ip licencji. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
gracz0 1 Zgłoś post Napisano Wrzesień 21, 2020 Podczas instalacji DA POBIERA mój wewnetrzny adres. Nawet po wpisaniu zewnetrznego ip pokazuje w logach zewnetrzny Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach