albert1 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 30, 2020 Witajcie, Stoję przed koniecznością przeniesienia bazy MSSQL na szybszą maszynę. Baza nie jest duża, regularnie jest optymalizowana ale wszystko działa dość wolno w obecnej lokalizacji (hosting). Zależy mi na: - szybkości działania bazy (responsywność) - dobrym połączeniu z UPC skąd mam internet Co jako społeczność możecie polecić ? ps. musi zostać MSSQL Dziękuję za cenne podpowiedzi. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
atmosfera 2 Zgłoś post Napisano Lipiec 31, 2020 19 godzin temu, albert1 napisał: Witajcie, Stoję przed koniecznością przeniesienia bazy MSSQL na szybszą maszynę. Baza nie jest duża, regularnie jest optymalizowana ale wszystko działa dość wolno w obecnej lokalizacji (hosting). Zależy mi na: - szybkości działania bazy (responsywność) - dobrym połączeniu z UPC skąd mam internet Co jako społeczność możecie polecić ? ps. musi zostać MSSQL Dziękuję za cenne podpowiedzi. Polecam kupienie albo VPS albo serwera dedykowanego i założenie na linuchu bazy Microsoft wspiera natywnie już Linux pod względem tworzenia baz MSSQL Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach