gracz0 1 Zgłoś post Napisano Czerwiec 5, 2020 Odrazu mówie nie chodzi mi o rentowność i opłacalność takiego projektu, gdyż prąd kable itp rzeczy mam po cenach tzw hurtowych. Wiec przejdzmy do rzeczy. w sieci posiadam prywanty serwer , tzw chmure, serwer www, ftp itc itp, i siedzac na urlopie zrodzil mi sie pewien projekt. Mam 1 komputer/ serwer , specialnie tak nazywam rzecz ( pomijajac inne komputery i laptopy w domu itp ) bym chcial udostepnic pewną cześc zasobów po tak zwany virtualny komputer tzw vps. O ile VPS , czyli zainstalowanie widnowsa na windowsie przez wbudowany hyper v , ( windows 10 pro ) zalozylem wszytko dziala , chcialbym udostepnic czesć zasobów pod inny monitor. Ogólnie sytuacja polega na tym że mając 1 stacje bazową chce udostepnić cześć zasobów pod inny monitor . Dokladnie to bardziej rozwiazanie typu biurowe yt, jakas tv online itp zero gier. Wiem ze moge zrobić VPS, nawet to zrobilem podlczylem byle jakiego boxa z androidem emulowalem ekran, lecz jakosc viedeo daje duzo do zyczenia. Prawdopodobnie jest to spowodowane niewydolnoscia boxa np yt 480 p max. I tak pomysalem czy istnieje mozliwosc np wasadzenia dodatkowej karty graficznej , tzw sredniaka i udostepnienie wydzielonych zasobow stacji plus dana kart graficzna , i pociagnecie tego wszystkiego kablem np hdmi do oddzielnego monitora. ??? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
skyref 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 4, 2020 (edytowany) To tak nie zadziała. Wg tego co chcesz to wirtualna maszyna z RDP i thin client do tego 2 monitora, dobrze by było po kablu. Edytowano Lipiec 4, 2020 przez skyref (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach