baltazar_gabka 0 Zgłoś post Napisano Maj 12, 2020 Szukam serwera VPS stabilnego i w miarę jak najtaniej. Znalazłem takie oferty: tiktalik - 8zł + VAT = 9,84 zł MicroVPS = 12 zł arubacloud.pl - 12zł + VAT = 14,76 zł ovh.pl - 13 zł + VAT = 15,99 zł kimsufi - 13zł + VAT = 15,99 zł hitme.pl = 17 zł (dwa miesiące gratis) cyberfolks - 20 zł + VAT = 24,60 zł hekko.pl = 20zł + VAT = 24,60 zł webh.pl = 35 zł Najtaniej wychodzi tiktalik, niestety za dużo nie ma w internecie opinii na temat tej firmy. Ktoś podpowie które z tych firm omijać szerokim łukiem ? Serwer będę konfigurował sam. Będą tam stały dwie strony w python+django i jeden serwis w javie. MySQL, serwer poczty. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tellme 0 Zgłoś post Napisano Maj 13, 2020 TikTalik miałem przez jakiś czas mały serwer w ramach jumpa, oraz dla znajomych. Z listy którą podałeś, to wydaje mi się, że webh/Hitme/OVH, albo Kimsufi. Kim i OVH to "prawie" to samo tak samo Hekko i Cyberfolks to ta sama spółka. MicroVPS wygląda jak coś co korzysta z OVH, ale to mój pierwszy i szybki rzut oka Webh dobrze wspominam, OVH różnie. Support moim zdaniem średniawo Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tellme 0 Zgłoś post Napisano Maj 13, 2020 Webh swego czasu dobrze wspominałem. Z tych dwóch wybrałbym OVH ewentualnie możesz odezwać się na PW, coś można pokminić Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach