exe 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 20, 2006 Witam Mam taki problem, mam konto w webd.pl i otwieram darmowe fora punbb. I zrobiłem fajny trik że po iluś tam fora ręcznie zakładam nową bazę i przełancza się system na nową bazę I mam pytanie, ile może wytrzymać 1 baza mysql założonych tabel ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
shive 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 20, 2006 Nie ma ograniczenia na ilość tabel, ale jeśli system operacyjny nie radzi sobie najlepiej z wieloma plikami w jednym katalogu to wydajność ucierpi na dużej liczbie tabel w bazie. Ale to już są sześcio-siedmiocyfrowe liczby Jak dla ciebie, to prędzej skończy ci się miejsce na dysku niż osiągniesz jakiekolwiek ograniczenie MySQLa. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
exe 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 20, 2006 O to super ale tak jak się zrobi około 3000 tabel będe zakładał nową A jeszcze jedno, jak już pisałem to pisałem też na przemo czy rozwale dla webd serwer dzięki nim ?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
shive 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 20, 2006 3k tabel to wielkie nic 10x tyle to już coś Weź daj spokój z tym badziewiem by przemo... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
exe 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 20, 2006 Idę za masą a masowe społeczeństo nie znanych mi przyczyn lubi przemo. Tylko tacy jak my (znający się na rzeczy) wiemy że to szajs Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
shive 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 20, 2006 Jednak pomysł uruchamiania czegoś takiego na webd jest nieco chybiony. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
exe 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 20, 2006 Czemu Jak widze taki serwis jak uncity.pl i on bez problemów chodzi i na dokładke cholernie szybko to myślałem że to dobry wybór Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
shive 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 20, 2006 No wiesz... na większą skalę to raczej nie będzie tak słodko działać. Znacznie bardziej opłaca się jakiś słabszy dedyk. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
exe 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 20, 2006 To jest odwieczny problem, czy jak się zaczyna od razu dedyk kupować, zwłaszcza że raczkuje (to dobre określenie ) w administracji Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
shive 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 20, 2006 Jak ja kupowałem dedyka to nie miałem zielonego pojęcia o administracji (tyle co linux od dwóch lat na desktopie czyli nic). Dasz sobie radę, nie marudź. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
beliq 442 Zgłoś post Napisano Wrzesień 20, 2006 Jak ja kupowałem dedyka to nie miałem zielonego pojęcia o administracji (tyle co linux od dwóch lat na desktopie czyli nic). Dasz sobie radę, nie marudź. Ja na samym początku ostro nadużywałem rescue system, dlatego polecam podnając serwer tam gdzie ta usługa jest darmowa. Minęło też troche czasu nim zrozumiałem, że systemy to się naprawia, dopieszcza, a nie reinstaluje. Polecam też czytać dokumentację techniczną( @DLL !! ). Komenda man i Google Twoimi przujaciółmi, inaczej będziesz szukał tydzień czegoś, na co odpowiedź jest na 2 stronie podręcznika man danego zagadnienia albo uprzesz się na zrobienie czegoś co jest technicznie niewykonalne. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach