kevinbray 0 Zgłoś post Napisano Listopad 14, 2019 Witam, Mam wielki problem. Mam domene w Hoseo.pl / Seoway i wygasa termin w tym miesiacu, ogolnie zaplacilem tydzien temu ale oni wogole nie odpowiadaja na email, telefon nie dziala, niewiem czy juz nie upadli a domena wciaz nie jest przedluzona. Chce ja przeniesc do innego operatora ale potrzebuje autoryzacje i wyglada na to ze msuze dostac ten kod od nich, w sumie sie nie znam i niewiem co teraz zrobic z tym. Czy ktos jest w stanie mi pomoc??? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Hoste.pl 8 Zgłoś post Napisano Listopad 14, 2019 W takich przypadkach najlepiej kontaktować się z głównym rejestratorem domeny. W przypadku domeny .pl proponuję bezpośrednio jako abonent domeny zwrócić się o pomoc do NASK. W przypadku gdy jest Pan właścicielem domeny/abonentem NASK wyda Panu odpowiedni kod umożliwiający przeniesienie domeny. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kevinbray 0 Zgłoś post Napisano Listopad 14, 2019 2 godziny temu, Hoste.pl napisał: W takich przypadkach najlepiej kontaktować się z głównym rejestratorem domeny. W przypadku domeny .pl proponuję bezpośrednio jako abonent domeny zwrócić się o pomoc do NASK. W przypadku gdy jest Pan właścicielem domeny/abonentem NASK wyda Panu odpowiedni kod umożliwiający przeniesienie domeny. Dziekuje bardzo za odpowiedz. A jezeli to nie jest .pl to z kim najlepiej sie kontaktowac? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
hexssl 0 Zgłoś post Napisano Listopad 14, 2019 Podaj końcówkę domeny to wtedy będzie można coś doradzić.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Hoste.pl 8 Zgłoś post Napisano Listopad 14, 2019 Zbyt wiele jest dostępnych rozszerzeń domen i rejestratorów, aby można było wymienić wszystkich. Prościej będzie jeśli skorzysta Pan z jednego z wielu serwisów w których można sprawdzić dane na temat domeny (tzw. whois) - przykładowo whois.domaintools.com Pojawią się tam również dane rejestratora, którego Pan szuka. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
TTL 5 Zgłoś post Napisano Listopad 16, 2019 Jeżeli Twój rejestrator nie odpowiada i nie chce Ci wydać kodu, zapytaj w NASK tylko oni będą mogli to załatwić. Pamiętaj także, że hosting nie musi być w tej samej firmie co Twoja domena, delegujesz tylko domenę na inne serwery DNS, problem może wystąpić, jak musisz prosić support o zmianę adresacji DNS dla swojej domeny, ale teraz już chyba większość firm ma to w panelu klienta. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach