BigTom 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 3, 2019 (edytowany) Cześć Taka sytuacja: mała firma (8 osób), kilka dropletów w DigitalOcean, potrzeba zabezpieczenia dostępu do niektórych usług poprzez VPN (np. portainer, phpmyadmin, gitlab, etc) Pomyślałem żeby postawić dedykowany VPN dla pracowników i tylko z niego (stały IP) wpuszczać ruch to usług, które nie mają być wystawione publicznie, jak opisałem powyżej. Czyli np. dostęp do publicznej strony www działa dla wszystkich, ale dostęp do niektórych stron na tym samym serwerze już tylko z adresu IP serwera VPN. Niestety DigitalOcean limituje ruch, więc wolałbym VPS bez ograniczeń transferu. Storage obojętnie, więcej CPU i dobre połączenie w PL. Którego dostawcę byście polecili? A może jakaś dedykowana usługa VPN? Edytowano Wrzesień 3, 2019 przez BigTom (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
TTL 5 Zgłoś post Napisano Wrzesień 3, 2019 Zapraszam na PW Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sebastianm 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 4, 2019 Zapraszam na priv, polecę spoko dostawcę Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
stonebridge 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 3, 2019 Dnia 4.09.2019 o 12:31, sebastianm napisał: Zapraszam na priv, polecę spoko dostawcę Witam , moge prosic o namiary , pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BigTom 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 3, 2019 Dzięki za odzew, póki co mały VPS na OVH w Warszawie za niecałe 30 zeta spełnił moje oczekiwania. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach