Gość czekoladowo Zgłoś post Napisano Maj 23, 2019 Witam, posiadam domenę oraz VPSa w OVH (Warsaw) i skierowałem domenę na IP (gdzie mam już 1 stronę) lecz chciałbym zrobić 2 stronę. Na razie 1 jak i 2 domena kieruje na 1 stronę. Nie wiem jak podpiąć domenę pod wybrany katalog na VPSie. Ktoś może pomóc? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jensej 2 Zgłoś post Napisano Maj 23, 2019 Trzeba zrobić dwa vhosty, następnie w nich skonfigurować nazwę domeny i ścieżkę do katalogu w którym znajduje się strona. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość czekoladowo Zgłoś post Napisano Maj 23, 2019 Jestem "laikiem", wytłumaczysz? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość czekoladowo Zgłoś post Napisano Maj 24, 2019 Jestem "laikiem", wytłumaczysz? @jensej Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jensej 2 Zgłoś post Napisano Maj 24, 2019 w zależności od tego jaki serwer WWW masz, czy Apache2 czy Nginx. Szukasz odpowiednio w google, ze słowem kluczowym vhost. Poradników jest masa, a ciężko wytłumaczyć coś takiego w paru zdaniach. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość czekoladowo Zgłoś post Napisano Maj 24, 2019 (edytowany) A jak można sprawdzić jaki mam? Wiem że mam Debiana 9 (ale to nie to). Edytowano Maj 24, 2019 przez czekoladowo (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach