kamil2234 0 Zgłoś post Napisano Marzec 26, 2019 Po instalacji directadmin na DEBIAN 8 w OVH VPS mam taki problem: Error with system Quotas setquota: Mountpoint (or device) / not found or has no quota enabled. setquota: Not all specified mountpoints are using quota. Debug Guide User's data directory created successfully Domains directory created successfully Domains directory created successfully in user's home Powtarzałem instalację kilka razy nie nie działa. O co chodzi? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lord101 18 Zgłoś post Napisano Marzec 27, 2019 DirectAdmin powinien sobie sam to ogarnąć ale sprawdź ten pakiet: apt-get install quota Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kamil2234 0 Zgłoś post Napisano Marzec 28, 2019 (edytowany) Ale ja mam ten pakiet: quota is already the newest version Czy na VPS nie jakiś specyficznych ustawień? Edytowano Marzec 28, 2019 przez kamil2234 (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lord101 18 Zgłoś post Napisano Marzec 30, 2019 Spróbuj użyć tego: /sbin/quotaoff -a; /sbin/quotacheck -avugm; /sbin/quotaon -a; W niektórych przypadkach może pomóc restart systemu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kamil2234 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 25, 2019 root@server:~# /sbin/quotaoff -a; /sbin/quotacheck -avugm; /sbin/quotaon -a; quotacheck: Cannot find filesystem to check or filesystem not mounted with quota option. taka sytuacja Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kamil2234 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 25, 2019 to jak zamontować? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kamil2234 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 25, 2019 ok znalazłem odpowiedź. Źródło tutaj https://www.digitalocean.com/community/tutorials/how-to-set-filesystem-quotas-on-debian-9 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach