stonka 0 Zgłoś post Napisano Luty 15, 2019 (edytowany) Czytałam trochę w temacie, ale wolę zapytać specjalistów, poradźcie proszę Zastanawiam się nad założeniem strony z filmami i serialami online. Serwis nie hostowałby żadnych plików, a jedynie linki do serwisów zewnętrznych np openload, vshare i innych tak jak ma to zalukaj.com czy fili.cc Czy taki serwis może być hostowany w Polsce czy raczej za granicą (hosting Offshore). Czy polecicie kilka przykładowych? Czy taki serwis potrzebuje zwykłego hostingu shared czy raczej VPS (np. 2 rdzenie i 4 GB RAM)? Edytowano Luty 15, 2019 przez stonka (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
stonka 0 Zgłoś post Napisano Luty 17, 2019 (edytowany) Dziękuję. A jak się ma sprawa samej legalności? Nie hostowwłabym na swoim serwerze żadnych plików wideo, jednak można by obejrzeć film/serial na mojej stronie (dzięki linkom embed). Sprawdziłam sporo serwisów tego typu, większość korzysta z CloudFlare, więc nie wiem gdzie się hostują. Tylko fili.cc nie ma CloudFlare i widać, że korzystają z blueangelhost.com (serwery są chyba w Holandii). Czy lepiej skorzystać z hostingu offshore? Edytowano Luty 17, 2019 przez stonka Błąd pisownii (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
stonka 0 Zgłoś post Napisano Luty 19, 2019 Temat do zamknięcia. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach