exe 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 16, 2006 Witam Otóż mam problem. Napisałem sobie skrypt darmowych for punbb. I mam dylemat, albo wszystko trzymać w jednej bazie co chyba jest złym wyjściem, albo zrobić że każde forum zakłada nową bazę mysql. I co do drugiej opcji serwer na którym mam system nie pozwala poprzez php zakładania nowych baz mysql. Czy wystarczy poprosić admina żeby to zmienił czy szukać hostingu który na to pozwala ? Doradzcie coś Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
michalpc 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 16, 2006 Raczej admin nie odblokuje jeśli to serwer z popularnym panelem , powinieneś zacząc szukać dedyka bo zależysz kilkanaście for i powiedzą generujesz zabójcze obciążenie i papa. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
exe 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 16, 2006 O obciążenie się nie boje Wiem na jakiej maszynie stoi pun.pl A na dedyka mnie nie stać, hmm mam pytanie, czy admin może odblokować tylko mi tą usługę ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
michalpc 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 16, 2006 Teoretycznie może założyć osobnego usera poza systemem z takimi uprawnieniami ale praktycznie wątpie aby któryś to zrobił bo np wbrew umowie słownej że zakladać tylko forma twojlogin_nazwabazy będziesz mógł zakładać o dowolnej nazwie co może rodzić problemy że zajmiesz czyjś login i posypie sie system panelowy. Jeżeli nie dedyk to może vps ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach