BartekF 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 30, 2018 (edytowany) Szukam hostingu głównie pod e-maile, który spełni wymagania (dla paru firm, które obsługuję; bez spamu, zwykłe skrzynki): Minimum 300 GB pojemności (na maile) Nielimitowane kont / domen Pewny - maile muszą dochodzić, IP nie być zablokowane DirectAdmin z otwartym API (albo po prostu API do tworzenia zarządzania skrzynkami) Cena za rok najlepiej w okolicach 1-2 zł / gb (czyli ok. 300-600 zł rocznie za 300 gb) - przy czym nie mówię o cenie za pierwszy rok, tylko ogólnej cenie za rok Może być bez problemu na dyskach HDD Roundcube lub Afterlogic, najlepiej jakby mógł być pod moją domeną Czyli z grubsza standard, byle usługa była pewna i nie przesadnie droga. Edytowano Grudzień 30, 2018 przez BartekF (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
TTL 5 Zgłoś post Napisano Grudzień 30, 2018 Ile maili chcesz miesięcznie wysyłać? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BartekF 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 30, 2018 (edytowany) Zwykły użytek maili w firmie, nie mam pojęcia ile. Aktualnie mam lekko ponad 150 skrzynek (w przyszłości można założyć 200). Nie wiem ile z tego wyjdzie. Wszelkie systemy puszczam przez własne serwery, więc to tylko maile ze skrzynek użytkowników. Z tego co widzę na jednej z rozważanych ofert jest napisane 10000 wiadomości / dziennie i to będzie w zupełności wystarczające, myślę że 1% by wystarczyło Przy okazji pytanie, czy firmy hostingowe z grupy h88 czymkolwiek się różnią, czy pod spodem to to samo? Ktoś miał problemy z ich mailami? Interesowała mnie oferta jednej z ich firm, a dopiero potem zobaczyłem że są przejęci. Edytowano Grudzień 31, 2018 przez BartekF (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
TTL 5 Zgłoś post Napisano Grudzień 31, 2018 Napisz na PW Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach