Helm 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 14, 2006 Witam, Otrzymałem backup z plikami w formacie .frm , .myd. , myi. Pliki wyglądają np. tak: phpbb_banlist.frm phpbb_banlist.MYD phpbb_banlist.MYI Jak wgrać ten backup ? Z góry dziękuje za odpowiedz. Jestem strasznie zdenerwowany na moją firme hostingującą :/ Z resztą pisałem o tym juz w innym temacie... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość patrick Zgłoś post Napisano Wrzesień 14, 2006 Poprostu spakowali Ci pliki mysql ... teraz wgrac to mozesz w sposob "kopiuj wklej" do katalogu z bazami mysql czylo defaul /var/lib/mysql Choc lepiej bedzie jak poprosisz o backup zrzucony w .sql Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość adamszendzielorz Zgłoś post Napisano Wrzesień 14, 2006 Choc lepiej bedzie jak poprosisz o backup zrzucony w .sql Ja wiem.. Po co sobie komplikowac zycie :-) Tylko niech kolega pamieta zeby na wszelki wypadek "przeleciec" pliki najpierw przez myisamchk, bo kto wie czy w czasie ich pakowania nie bylo akurat jakichs queries na tej tabeli czy cos Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Helm 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 14, 2006 Zacznijmy od tego, że nie mam pojecia o czym mówicie Mam dostęp do głownego konta, ale nie mam tam baz. Jedynie katalogi, pliki ze stroną. Czyli nie mam dostępu do defaul /var/lib/mysql. Można to jakoś spakować do .sql , żeby wgrać normalnie przez phpmyadmina...? (a raczej przez bigloadera, przyzwyczajenie) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość adamszendzielorz Zgłoś post Napisano Wrzesień 14, 2006 Zacznijmy od tego, że nie mam pojecia o czym mówicie Mam dostęp do głownego konta, ale nie mam tam baz. Jedynie katalogi, pliki ze stroną. Czyli nie mam dostępu do defaul /var/lib/mysql. Można to jakoś spakować do .sql , żeby wgrać normalnie przez phpmyadmina...? (a raczej przez bigloadera, przyzwyczajenie) Wrzuc je na FTPa i popros swojego administratora o wrzucenie do Twojej bazy - to pare sekund pracy pozdr. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tracer 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 14, 2006 O ile trafi na pomocnego admnistratora - takich niestety brakuje w ostatnich czasach. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
michalpc 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 15, 2006 BNK raczej sporo to zrobi jeżeli ta baza będzie zgodna z ich standardem. Zadowolony klient może przyprowadzić następnych. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ddkk 1 Zgłoś post Napisano Październik 1, 2006 Jezeli wersje mysqla beda sie roznic to jest mozliwosc ze baza nie odczyta plikow. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Helm 0 Zgłoś post Napisano Październik 28, 2006 Zapomniałem odpowiedzieć. Napisałem do admina żeby wgrał baze. Na szczeście dużych problemów nie robil. Pozdrawiam, PS. Na szczeście przeniosłem się teraz na inny hosting i nie mam zadnych problemow. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Piotr Mikołajski 0 Zgłoś post Napisano Październik 29, 2006 PS. Na szczeście przeniosłem się teraz na inny hosting i nie mam zadnych problemow. Mogłeś od razu powiedzieć, kto nie robił problemów - niech będzie nagrodzony Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach