t9omek 0 Zgłoś post Napisano Październik 29, 2018 Cześć, chciałbym wymienić dysk na SSD w laptopie HP 15-b143cl. Mam jednak problem z dostaniem się do dysku. Wykręciłem wszystkie widoczne śrubki i udało mi się odpiąć kilka zatrzasków, jednak nadal coś trzyma. Czy macie jakieś podejrzenia co to może być ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bybunny 540 Zgłoś post Napisano Październik 29, 2018 O ile pamietam to musisz odkręcić śrubki pod klawiaturą bo HP lubi ten typ konstrukcji. Pozdrawiam Sławek Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
t9omek 0 Zgłoś post Napisano Październik 29, 2018 Śrubki pod klawiaturą ? możesz powiedzieć coś więcej ? Śrubki oznaczone jako "klawiatura" odkręciłem ale były pod spodem, czy są jakieś dodatkowe ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bybunny 540 Zgłoś post Napisano Październik 29, 2018 Po odkręceniu dolnej części obudowy powinna być możliwość podniesienia klawiatury i odpięcia taśmy a następnie odkręcenia śrubek z góry. Wiele modeli HP tak właśnie ma. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bybunny 540 Zgłoś post Napisano Październik 29, 2018 https://www.ifixit.com/Guide/HP+Pavilion+Sleekbook+15-b142dx+Hard+Drive+Replacement/37449 Cos takiego znalazłem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
t9omek 0 Zgłoś post Napisano Październik 30, 2018 Dzięki udało się Mam jednak drugi problem. Przy próbie klonowania dysku programem CloneZilla, wyskakuje mi błąd " Unable to find a medium contating a live file system" czy już się z tym spotkaliście ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bybunny 540 Zgłoś post Napisano Listopad 1, 2018 nie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
t9omek 0 Zgłoś post Napisano Listopad 3, 2018 Dzięki za pomoc trochę okrężną drogą ale sobie poradziłem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach