Mizi 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 31, 2018 (edytowany) Witam, nie dokladnie wiem w ktorym momencie to sie uszkodzilo ale podejrzewam ze po aktualizacji directadmina, problem wyglada nastepujaco, nie moge zmienic wielkosci quota uzytkownika, otrzymuje taki komunikat Błąd z systemem quoty setquota: Mountpoint (or device) / not found or has no quota enabled. setquota: Not all specified mountpoints are using quota. Przewodnik debugowania po wejsciu w link http://help.directadmin.com/item.php?id=42 jest poradnik pierwsza komenta zwraca mi cos takiego : Filesystem Size Used Avail Use% Mounted on /dev/simfs 50G 20G 31G 39% / none 95G 4.0K 95G 1% /dev none 95G 1.4M 95G 1% /run none 95G 0 95G 0% /run/lock none 95G 32K 95G 1% /run/shm none 95G 0 95G 0% /run/user cat /etc/fstab proc /proc proc defaults 0 0 none /dev/pts devpts rw,gid=5,mode=620 0 0 none /run/shm tmpfs defaults 0 0 proba dodania /usr/sbin/repquota czego kolwiek za pomoca tej komenty zwraca blad o montowaniu sciezki repquota: Mountpoint (or device) / not found or has no quota enabled. repquota: Not all specified mountpoints are using quota. dodam ze jest to vps z openvz Edytowano Lipiec 31, 2018 przez Mizi (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość l3szcz Zgłoś post Napisano Lipiec 31, 2018 Serwer stoi na VPS OpenVZ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Marek607 655 Zgłoś post Napisano Lipiec 31, 2018 z poziomu matki masz włączoną quotę? Wygląda na to że quota 2 poziomu jest wyłączona dla serwera - jeśli masz vps-a to napisz do firmy by ci ją włączyli. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mizi 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 31, 2018 @l3szcz tak jest to serwer openVZ @marek607 ok, juz pisze maila z ticketem, zobacze co mi odpowiedza Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach