Ballevill 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 22, 2018 Witam dla klienta potrzebuje postawić lub wydzierżawić 4 maszyny o przepustowości na serwer 20 Gbps jakieś propozycje ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość l3szcz Zgłoś post Napisano Lipiec 23, 2018 Ale wiesz, że to może kosztować powyżej kilkudziesięciu tysięcy złotych? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ballevill 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 23, 2018 Wiem jakie są ceny Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
dinek 19 Zgłoś post Napisano Lipiec 25, 2018 Witam, Tak jak poprzednik mowil 80gbitow bedzie troche kosztowalo. Gdzie ten ruch bedzie kierowany? Czy bedzie opcja kontraktu terminowego? Pozdrawiam, Dino Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
dinek 19 Zgłoś post Napisano Lipiec 25, 2018 W Polsce raczej nie ma za wiele opcji. Dzierzawa miejsca w LIMie + ixy +jakis tier1? Dino Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Arkad8usz 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 25, 2018 Wydaje mi się że jeżeli ruchu będzie powyzej 12/7 to ciężko będzie gdziekolwiek cos takiego otrzymac Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
dinek 19 Zgłoś post Napisano Lipiec 25, 2018 Wszystko zalezy od tego do czego jest potrzebna taka przepustowosc. Jezeli jest to jednorazowy event to moze jakis CDN moze miec wiekszy sens. Lacze 10gbit u tier1 taniego to kwota ok 7k pln przy commitmencie 12m. Na czesc ruchu mozna wziac plix/thinx/epix no i co z ruchem do tpnetu. Do tego oczywiscie dochodzi koszt sprzetu. Dino Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ballevill 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 25, 2018 Mam 50 tyś przeznaczone miesięcznie mam u zachodnich dostawców propozycje ja jednak wolał bym ulokować w pl serwery Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
dinek 19 Zgłoś post Napisano Lipiec 27, 2018 OK - pytanie jest jak bedzie rozlozony ruch. Czy wszystko ma isc przez tier1 czy czesc mozna wrzucic na IXy? Z takim budzetem mozna powalczyc. Pozdrawiam, Dino Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
muchomor 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 19, 2018 (edytowany) nie ważne, napisałem głupotę ;D Edytowano Sierpień 19, 2018 przez muchomor (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach