preste 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 10, 2018 Witam Kupiłem VPSa w nazwa.pl - mam zainstalowany DirectAdmin. Informacje: Apache 2.4.29 Uruchomione DirectAdmin 1.53.0 Uruchomione Exim 4.89 Uruchomione MariaDB 10.2.6 Uruchomione Named 9.10.3 Uruchomione sshd Uruchomione dovecot 2.2.33.2 (d6601f4ec) Uruchomione pure-ftpd 1.0.46 Uruchomione Php 7.0.25 Zainstalowano Chciałem zainstalować skrypt korzystający z bazy mysql, ale mam komunikat, że brakuje rozszerzenia MySQL, bo serwer korzysta z mysqli. W jaki sposób zmienić ustawienia tak by możliwe było korzystanie ze starszych skryptów, które nie obsługują jeszcze mysqli? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
GT_Lukasz 20 Zgłoś post Napisano Kwiecień 10, 2018 Przekompilować PHP do wersji 5.6 i będzie działać Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
preste 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 10, 2018 Ok, możesz mi podpowiedzieć jak to zrobić? I czy jest opcja żebym mógł wybierać pomiędzy wersjami PHP na różnych domenach, które są podpięte? Tzn np. na mojadomena1.pl PHP 5.6, a na mojadomena2.pl PHP 7.0.25 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
GT_Lukasz 20 Zgłoś post Napisano Kwiecień 10, 2018 (edytowany) cd /usr/local/directadmin/custombuild ./build set php1_mode php-fpm ./build set php2_mode php-fpm ./build set php1_release 7.0 ./build set php2_release 5.6 A pózniej w ustawieniach domeny znajdziesz checkbox do zmiany PHP ustaw na 5.6 i będzie działać Edytowano Kwiecień 10, 2018 przez GT_Lukasz (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach