d3zet 0 Zgłoś post Napisano Marzec 29, 2018 Krótko i na temat. Szukam jak najtańszego serwera VPS opartego na Linuxie (dystrybucja dowolną) aby postawić serwer CS GO 128tic, 5 slotowy. Tylko dla treningów teamu. Na nazwa.pl jest promocja że niby na 12mc, ~15 zł "NVM Biznes". Czemu taki tani? Nie postawie na nim nic? Testował ktoś? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Vescer 1 Zgłoś post Napisano Marzec 30, 2018 Jeśli potrzebujecie jak najniższego pingu (czyli polskiej lokalizacji) to chyba w takich cenach jest tylko nazwa.pl Plus z tego co wiem to serwer CS'a nie korzysta z więcej niż jednego rdzenia - także pakowanie się w wielordzeniowe VPS'y z dużą ilością RAM i przestrzeni dyskowej nie ma sensu. Myślę że najtańsza opcja nazwy powinna to ogarnąć - choć głowy za to uciąć sobie nie dam bo z ich ofertą było sporo kontrowersji a i sam nie miałem okazji korzystać z ich VPS'ów. A nie lepiej byłoby wziąć taki serwer w jakimś hostingu zajmującym się serwerami gier i mieć jako taką pewność i wygodę działania? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
d3zet 0 Zgłoś post Napisano Marzec 30, 2018 @Vescer przy VPSie zawsze jest opcja, że się czegoś nauczysz sam i masz pełną kontrolę na tym co się dzieje. Nazwę mi odradzono gdyż są problemy ze strony firmy: Cytat Informujemy, że w dniu wczorajszym odnotowane zostało przekroczenie limitu czasu użycia procesora na Państwa serwerze blablabla.nazwa.pl w okresie ostatnich 7-miu dni. Zużycie CPU wyniosło: 293210s, przy dopuszczalnej wartości określonej w par. V pkt 11b Regulaminu Promocji, w wysokości 241920s. W związku z powyższym oczekujemy na podjęcie przez Państwa działań optymalizujących działanie usługi VPS w ciągu 24 godzin do dopuszczalnej wartości, lub rezygnacji z promocji i uiszczenia faktury na kwotę będącą różnicą między ceną standardową a promocyjną, którą znajdą Państwo po zalogowaniu do Panelu Klienta nazwa.pl, w sekcji "Faktury i płatności". Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Vescer 1 Zgłoś post Napisano Marzec 31, 2018 Faktycznie ludzie mieli takie problemy - ale możliwe jest że pięcioma graczami nie przekroczyłbyś tego limitu. Jeśli nazwa nie to w takim razie potrzebowałbyś czegoś z dedykowanym rdzeniem procesora - ale po taniości raczej trudno jest to dostać a tym bardziej w polskiej lokalizacji. Zawsze można poszukać czegoś na zachodzie kosztem pingu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
PawelKon 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 3, 2018 Mozesz brać ovh w warszawie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach