Danielek 0 Zgłoś post Napisano Marzec 20, 2018 Witam Pisze z prośba o pomoc w jaki sposób mogę zabezpieczyć serwer Hurtworld przed rożnego rodzaju atakami ddos? Zablokowałem wszystkie portu prócz 22 oraz 2 portów od serwera Hurtworld i moje pytanie jakie by tu regułki dodać aby ddos nie był wykonywany na otwartych portach? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Vescer 1 Zgłoś post Napisano Marzec 22, 2018 Nawet jak zablokujesz wszystkie porty to i tak będzie można z powodzeniem przeprowadzać ataki DDoS. Jedynie filtracja ruchu na firewall'u przed serwerem może naprawdę zabezpieczyć go przed atakami DDoS. Rozwiązanie? - wynajmować serwer w hostingu który oferuje ochronę przed atakami DDoS. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
legya 1 Zgłoś post Napisano Kwiecień 5, 2018 (edytowany) Najlepszym rozwiązaniem to mieć dobrego vps`a/maszynę w dobrym hostingu gdzie takową ochronę są w stanie zapewnić Z mojej strony polecam OVH, mają już vpsy i maszyny w Polsce, także warto. Pozdrawiam Kasia. Edytowano Kwiecień 5, 2018 przez legya (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach