kacper3355 0 Zgłoś post Napisano Marzec 17, 2018 (edytowany) Cześć!Kupiłem szablon na ThemeForest i mam jeden drobny problem związany z jego edycją. Może ktoś z Was będzie w stanie mi pomóc. ;-)Mianowicie - mój szablon niestety nie obsługuje ręcznie wpisanych zajawek postów - pobiera tylko kilka słów z początku posta. Wpisując zajawkę w edycji posta, po prostu się ona nie pojawia. Próbowałem zmienić to za pomocą różnych kodów dostępnych w sieci, ale ten szablon chyba jest jakoś inaczej skonstruowany. Ma ktoś jakiś pomysł? Moja strona: goo.gl/xkfxCf Z góry dziękuje wszystkim za pomoc. :-) Edytowano Marzec 17, 2018 przez kacper3355 (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
irebu 0 Zgłoś post Napisano Marzec 18, 2018 musisz edytować plik loop.php i zmienić the_content() na the_excerpt() usuwając przy tym wycinanie kawałka tekstu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kacper3355 0 Zgłoś post Napisano Marzec 18, 2018 Ale gdzie jest ten plik? Możesz podać ścieżkę? Nie mogę go znaleźć w szablonie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
irebu 0 Zgłoś post Napisano Marzec 18, 2018 /wp-content/themes/[nazwa szablonu]/loop.php Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kacper3355 0 Zgłoś post Napisano Marzec 18, 2018 nie ma takiego pliku w tym szablonie, hmmm. Przynajmniej mi nie znajduje. Nie pomyliłeś się? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Piotr GRD 608 Zgłoś post Napisano Marzec 18, 2018 (edytowany) Nie każdy szablon zawiera plik loop.php, szablony mają najróżniejszą strukturę plików. Cała ta "pętla / loop" może być zawarta w samym "index.php" szablonu, albo w zupełnie innym pliku, gdzie zaczynać się będzie od czegoś takiego jak "while (have_posts())". Spójrzcie chociażby na domyślne szablony: taki "twentyten" ma wspomnianą pętlę właśnie w pliku "loop.php", ale już "twentyeleven" zaczyna i kończy pętlę w "index.php", a cały środek pętli zawarty jest w "content.php" i wielu plikach "content-***.php". Ale tak, skorzystać należałoby w odpowiednim miejscu z "the_excerpt()" lub "get_the_excerpt()", w zależności od tego, czy po prostu wyświetlamy w danym szablonie zawartość tak jak domyślnie jest przygotowana przez Wordpressa, czy też jeszcze jakoś ją dodatkowo "obrabiamy". Zacznij więc od "index.php" i wewnątrz niego szukaj tejże pętli, albo odwołań do innych plików, w których tę pętlę z właściwym fragmentem kodu znajdziesz. Edytowano Marzec 18, 2018 przez Piotr GRD (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach