moflik 0 Zgłoś post Napisano Marzec 4, 2018 Witam, próba usunięcia niektórych plików kończy się błędem. Po prostu komunikat błąd podczas usuwania pliku. Zarówno na web jak i w kliencie pod Windows. Dzieje się to w folderach udostępnionych publicznie (w innych nie stwierdziłem). Jak to ugryźć, znaleźć powód? Z góry dziękuję Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Bartosz Z 236 Zgłoś post Napisano Marzec 4, 2018 Logi w nextcloud.log i logi klienta Windows Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lord101 18 Zgłoś post Napisano Marzec 4, 2018 Dodaj w .htaccess lub w konfiguracji serwera WWW taki wpis: <Limit GET POST OPTIONS PROPFIND> Order allow,deny Allow from all</Limit> Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Piotreo 0 Zgłoś post Napisano Marzec 4, 2018 Dzięki za pomoc Logi w nextcloud.log i logi klienta Windows Jak je wyciągnąć? Dodaj w .htaccess lub w konfiguracji serwera WWW taki wpis: <Limit GET POST OPTIONS PROPFIND> Order allow,deny Allow from all</Limit> W którym? W głównym folderze co jest Nextcloud czy w data czy w innym? A jeszcze przy okazji, gdyby ktoś był tak miły i pomógł, bo całkowicie nie wiem co z tym zrobić, mimo czytania dokumentacji. Nextcloud siedzi na hostingu w Nazwa. Mam takie errory: Niektóre pliki nie przeszły sprawdzania spójności. Dalsze informacje jak to naprawić mogą być znalezione w naszej dokumentacji. (Lista niepoprawnych plików... / Skanowanie ponowne…) Nagłówek HTTP "Strict-Transport-Security" nie jest ustawiony na przynajmniej "15552000" sekund. Dla zwiększenia bezpieczeństwa zalecamy ustawienie HSTS tak jak opisaliśmy to w naszych wskazówkach dotyczących bezpieczeństwa. Nie skonfigurowano pamięci cache. Jeśli to możliwe skonfiguruj pamięć cache, aby zwiększyć wydajność. Więcej informacji można znaleźć w naszej dokumentacji. PHP OPcache nie jest prawidłowo skonfigurowany Dla lepszej wydajności zalecamy użycie następujących ustawień w php.ini: opcache.enable=1 opcache.enable_cli=1 opcache.interned_strings_buffer=8 opcache.max_accelerated_files=10000 opcache.memory_consumption=128 opcache.save_comments=1 opcache.revalidate_freq=1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bybunny 540 Zgłoś post Napisano Marzec 4, 2018 Nagłówek HTTP "Strict-Transport-Security" nie jest ustawiony na przynajmniej "15552000" sekund. Dla zwiększenia bezpieczeństwa zalecamy ustawienie HSTS tak jak opisaliśmy to w naszych wskazówkach dotyczących bezpieczeństwa. Nie skonfigurowano pamięci cache. Jeśli to możliwe skonfiguruj pamięć cache, aby zwiększyć wydajność. Więcej informacji można znaleźć w naszej dokumentacji. PHP OPcache nie jest prawidłowo skonfigurowany Dla lepszej wydajności zalecamy użycie następujących ustawień w php.ini: opcache.enable=1 opcache.enable_cli=1 opcache.interned_strings_buffer=8 opcache.max_accelerated_files=10000 opcache.memory_consumption=128 opcache.save_comments=1 opcache.revalidate_freq=1 Jedynie mogę podejrzewać że jesteś na panelu Plesk ale mogę się mylić. Dodaj do pliku .htaccess w folderze głównym <IfModule mod_headers.c> Header always set Strict-Transport-Security "max-age=15768000; includeSubDomains; preload" </IfModule> A tu masz na temat opcache (EN): https://help.nextcloud.com/t/php-opcache-not-correctly/12925/10 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach