MarekOfficial 0 Zgłoś post Napisano Luty 24, 2018 Cześć. Całe życie używałem Debiana na VPS, ostatnio przeszedłem na Ubuntu, ale wielu znajomych doradza mi inne dystrybucje linuksa. W związku z tym stwierdziłem, że może poproszę Was, żebyście podzielicie się informacjami jakiego lub jakich systemów operacyjnych używacie i dlaczego wybór padł akurat na te konkretne? Jestem ciekaw odpowiedzi i myślę, że przydadzą się wielu przeglądającym forum :-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
dext 9 Zgłoś post Napisano Luty 24, 2018 Najlepszy jest taki jaki umiesz ogarnąć w razie awarii.Każdy ma własne preferencje więc ile ludzi tyle opinii. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
rootak 0 Zgłoś post Napisano Luty 24, 2018 Nie ma to znaczenia. Ten który Tobie pasuje. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
TTL 5 Zgłoś post Napisano Luty 25, 2018 Zawsze pracujesz na takim systemie który będzie Ci najbardziej odpowiada, jeśli myślisz o pracy w administracji serwerów, wtedy warto znać kilka dystrybucji. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.9h.pl 0 Zgłoś post Napisano Luty 25, 2018 Ze swojego doświadczenia doradzę Ci skorzystanie z Debiana lub Ubuntu na start, zaś w późniejszym czasie, gdy zdobędziesz już większe doświadczenie to Centos. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
PawelKon 0 Zgłoś post Napisano Luty 26, 2018 Debian/ubuntu to takie typowe systemy dla początkujących. Później sam musisz próbować dystrybucje i zdecydować która najbardziej ci pasuje. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach