tbnet_pl 1 Zgłoś post Napisano Luty 16, 2018 (edytowany) Posiadam VPS z Centos 7 i podsieć IPv6 /64. Chcę wykorzystać sporą liczbę adresów w curl (interface). Czy muszę wszystkie adresy IP wypisać w IPV6ADDR_SECONDARIES = "..." w pliku /etc/sysconfig/network-scripts/ifcfg-eth0? Czy jest inny, lepszy sposób aby móc skorzystać z kilku tysięcy IP? Edytowano Luty 16, 2018 przez tbnet_pl (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
rafiT 0 Zgłoś post Napisano Luty 18, 2018 Dlaczego chcesz używać tak dużej liczby adresów dla jednego serwera? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tbnet_pl 1 Zgłoś post Napisano Luty 19, 2018 Potrzebuję różnych adresów na wyjściu przy pobieraniu danych przez cURL, coś na zasadzie proxy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
servizza 0 Zgłoś post Napisano Luty 20, 2018 rc.local i w petli i tyle, reszte zrealizujesz iptables lub proxy (jesli ma opcje odpowiednie) na chwile obecna centos/rh nie ma ip6 rangow a przynajmniej zawartosc skryptow startowych nic na ten temat nie mowi Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tbnet_pl 1 Zgłoś post Napisano Luty 21, 2018 Dziękuję za odpowiedź. Z tego co się orientuję rc.local i pętla działa do 3-5 tysięcy. Czy znasz dystrybucje które obsługują range? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
servizza 0 Zgłoś post Napisano Luty 21, 2018 a czemu pętla miała by działać tylko do 3-5 tysięcy ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tbnet_pl 1 Zgłoś post Napisano Luty 24, 2018 Nie testowałem tego samodzielnie, ale czytałem opinie 2 osób chyba na serverfault lub stackoverflow. Zresztą poddałem się i zlecę wykonanie konfigurację usługi komuś kto się tym zajmuje na co dzień. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach