Tramp 0 Zgłoś post Napisano Luty 1, 2018 (edytowany) Witam, Potrzebuje pomocy od bardziej doświadczonych. Lata temu postawiłem sobie swoją stronę firmową na wordpressie i co jakiś czas tylko przeprowadzałem aktualizacje wtyczek i samego wordpressa A dzisiaj sobie patrzę i wkradł mi się gdzieś do kodu albo nie wiem gdzie jakiś malware, który przekierowuje wszystko na jakas strone szpiegowskiego oprogramowania Jak np. wpisze sie w google: maj-dent spy lub maj-dent.pl spy To wyskakuje pelno stron z mojej strony z przekierowaniem od razu na jakieś www.spystealth.com i cały google o mojej stronie jest tym przepełniony https://www.google.pl/search?source=hp&ei=euVyWtGII46P0gWs95bQBA&q=maj-dent+spy&oq=maj-dent+spy&gs_l=psy-ab.3...768.3620.0.4647.12.12.0.0.0.0.155.1462.1j11.12.0....0...1c.1.64.psy-ab..0.11.1362...0j0i30k1j0i22i30k1j33i160k1.0.mrZqDkYkWrg Ktoś spotkał się może z czymś takim i wie gdzie szukać rozwiązania? Staram się gdzieś coś w kodzie PHP odnaleźć ale nic narazie nadzwyczajnego nie widzę Z góry dziękuję Edytowano Luty 1, 2018 przez Tramp (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Rafiki 2 Zgłoś post Napisano Luty 1, 2018 (edytowany) Zazwyczaj taki złośliwy kod infekuje większość plików wordpressa, wtyczek, szablony. Wgrywa swoje pliki głęboko nawet w foldery mediów.Jedyna opcja to usunięcie wszystkich plików wordpressa i nadpisanie czystymi, sprawdzenie wtyczek (a najlepiej je usunąć i przeinstalować), sprawdzenie całego szablonu. Zmienia też .htaccess.Są wtyczki do WP które skanują Ci wszystkie pliki i pokazują w których jest zainfekowany kod (albo prawdopodobnie zainfekowany - czasem pokaze "normalne" pliki ,które wykorzystują specyficzne funkcje traktowane jako malware.) Jeśli nie możesz sobie poradzić z problemem napisz na PW. Edytowano Luty 1, 2018 przez Rafiki (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
irebu 0 Zgłoś post Napisano Luty 1, 2018 120 PLN, 1 dzień roboczy, 40 PLN / roboczogodzina, chętnie podejmę się zadania usunięcia wirusa, aktualizacji i zabezpieczenia CMS WordPress / Poznań, faktura VAT, ponad 10 lat doświadczenia, profesjonalne doradztwo, gwarancja oraz wsparcie przez 12 miesięcy, hosting pierwszy rok gratis potem 90 PLN / rok - koszt zależny od wielkości strony internetowej i obciążenia, archiwizacja danych przed, zabezpieczenie przed podstawowymi atakami i wirusami ( 5G BLACKLIST/FIREWALL, Wordfence ), ochrona logowania / brute force ( Loginizer ), zabezpieczenie przed spamem ( Akismet ), codzienna archiwizacja danych ( BackUpWordPress ), monitoring, WordPress / Responsive Developer, więcej informacji irebu.pl/usuwanie-wirusow, zapraszam do kontaktu, tel.: (+48) 579 066 987, e-mail: biuro@irebu.pl Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Rafiki 2 Zgłoś post Napisano Luty 2, 2018 @up - przynajmniej dzięki taki spamom, wiadomo komu nie zlecać usług . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
irebu 0 Zgłoś post Napisano Luty 2, 2018 chciałem pomóc, więcej informacji o usuwaniu wirusów znajdziesz u mnie na blogu, zapraszam do kontaktu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach