Gość UserMuser Zgłoś post Napisano Styczeń 21, 2018 (edytowany) Witajcie, Chciałbym postawić serwer pocztowy na VPS. System operacyjny pod którym ta aplikacja ma działać to Debian 9 chociaż inne systemy z rodziny UNIX też powinny ujść. Warunki jakie serwer pocztowy ma spełniać to tworzenie dużej liczby kont mailowych małym kosztem czasu. Słyszałem o aplikacjach gdzie konto się tworzy np poprzez dodanie konta do systemu "adduser" itd, ale może znajdzie się jakać opcja gdzie mogę szybciej stworzyć konta np. dodając nazwę konta mailowego i hasło do jakiegoś pliku konfiguracyjnego/bazy danych? Prosiłbym o nazwę pakietu serwera poczty, który spełnia ten warunek. Fajnie by było gdyby program miał jakieś API (np RESTful) np. udostępniał możliwość pobierania odebranych wiadomości a jak by była możliwość tworzenia kont przez takie API to już całkiem bajka , ale nie jest to moim wymogiem. Też chciałbym żeby logowanie do kont mailowych było poprzez stronę, ale raczej wszystkie pakiety pocztowe to prezentują. Dziękuję za pomoc. Edytowano Styczeń 21, 2018 przez UserMuser (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
servizza 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 21, 2018 Zimbra twoim przyjacielem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość UserMuser Zgłoś post Napisano Styczeń 21, 2018 (edytowany) Zimbra twoim przyjacielem Dziękuję za odpowiedź. Konta w jaki sposób mogę tworzyć? Bo widziałem na YT, że podaje się tam różne dane w pola na stronie, ale jednak czy istnieje jakiś szybszy sposób np. jakieś API/dodanie danych kont do jakiejś bazy danych bezpośrednio? Prosiłbym o krótkie streszczenie w jaki sposób mógłbym najprościej stworzyć konta. Jeżeli nie ma takiej opcji to trudno jakoś sobie poradzę, ale jeżeli istnieje to nie pogardzę wskazówką . Edytowano Styczeń 21, 2018 przez UserMuser (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Bartosz Z 236 Zgłoś post Napisano Styczeń 22, 2018 https://wiki.zimbra.com/wiki/Zimbra_REST_API_Reference Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość UserMuser Zgłoś post Napisano Styczeń 23, 2018 Bomba . Dziękuję Wam bardzo za odpowiedź. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
UserMuser 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 26, 2018 (edytowany) Moglibyście polecić jakieś inne serwery pocztowe, które są darmowe i pozwalają na stworzenie tych min. 1000 kont pocztowych? Najlepiej takie programy, które pozwalają na tworzenie kont np z pliku tak jak Zimbra lub z komend. Dzięki wielkie. Co myslicie o iredmail? Edytowano Styczeń 26, 2018 przez UserMuser (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach