lantan Grzegorz Czerwiński 2 Zgłoś post Napisano Styczeń 10, 2018 Mam następujący kłopot, może ktoś już to przerabiał. Kaspersky Internet Security 17 w dramatyczny sposób spowalnia działanie jakichkolwiek skryptów bash działających w cygwin, do tego stopnia że muszą go wyłączyć na czas ich działania. Żadne próby dodawania wykluczeń nie dały pozytywnych rezultatów. Czy mogę jeszcze cokolwiek zrobić poza pożegnaniem się z Kaspersky ? Będę wdzięczny za jakiekolwiek sugestie i pomysły na rozwiązanie problemu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mega_88 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 10, 2018 Cześć ! Miałem podobny problem z Kaspersky, ale on akurat spowalniał mi działanie stron www (bardzo długie ładowanie) i co ciekawe tylko na hostingach od jednego operatora. Na innych hostingach/serwerach te same strony działały płynnie. Na początku jak pracowałem na serwerach u tego operatora to na ten czas wyłączałem Kasperskiego, ale ile tak można Więc napisałem do nich, podesłali mi jakiś program do analizy samego działania ich programu na moim PC + krótka instrukcja. Wysłałem im raport, oni odesłali mi tylko informację, że mam ręcznie zaktualizować Kasperskiego Sam Kasperski się nie aktualizuje do najnowszej wersji więc trzeba to robić ręcznie. Aktualizacja i problem znikł. Sprawdź może u Ciebie będzie to samo, a jak nie to napisz do nich może Ci pomogą. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lantan Grzegorz Czerwiński 2 Zgłoś post Napisano Styczeń 10, 2018 Dzięki ! Faktycznie, wymusiłem aktualizację do wersji 2018 i wygląda na to że problem zniknął. Wcześniej odinstalowywałem starą wersję i był problem z licencją, wystarczyło nadinstalować na działającą wersję. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach