hostingpotrzebny 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 29, 2017 Odpala mi ktoś kopanie kryptowaluty i mam zawyżone zużycie procka na vpsie dla apacha -bash -a cryptonight -o stratum+tcp://xm-eu1.nanopool.org:14444 jak najprościej znaleźć które pliki odpowiadają za proceder? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Vescer 1 Zgłoś post Napisano Grudzień 29, 2017 (edytowany) Hmm... nie słyszałem jeszcze żeby jakoś dało się wstrzykiwać miner'a monero na serwer... Trzeba by dowiedzieć się gdzie jest luka przez którego to wlazło bo inaczej będzie powracać... apache aktualny? Jest tam gdzieś adres portfela (taki długi ciąg cyfrowo-literowy) na którego to miner kopie? Jestem ciekaw ile można na czymś takim zarobić... Edytowano Grudzień 29, 2017 przez Vescer (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
dext 9 Zgłoś post Napisano Grudzień 29, 2017 Hmm... nie słyszałem jeszcze żeby jakoś dało się wstrzykiwać miner'a monero na serwer... Trzeba by dowiedzieć się gdzie jest luka przez którego to wlazło bo inaczej będzie powracać... apache aktualny? Jest tam gdzieś adres portfela (taki długi ciąg cyfrowo-literowy) na którego to miner kopie? Jestem ciekaw ile można na czymś takim zarobić... Bardziej liczą na trafienie na blok niż sam zarobek z kopania . Co do pozostałego tematu niech sprawdzi zabezpieczenie ( w tym czy ma ustawione disable_functions =exec,passthru,shell_exec,system,proc_open,popen,curl_exec,curl_multi_exec,parse_ini_file,show_source ) , Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Vescer 1 Zgłoś post Napisano Grudzień 29, 2017 (edytowany) Bardziej liczą na trafienie na blok niż sam zarobek z kopania . Sam sobie wydobywam trochę wirtualnych pieniążków i to właśnie także na nanopool'u. Jakby tak zaraził jakieś tysiące serwerów to już raczej można byłoby mówić pewnie o jakimś realnym zarobku i z ciekawości chciałoby się wiedzieć jak "dużym". Edytowano Grudzień 29, 2017 przez Vescer (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
hostingpotrzebny 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 29, 2017 (edytowany) Jest też adres portfela (sprawdzałem - nie jest w pierwszej 15tce najlepiej kopiących). Wkurza mnie to strasznie. Małe lama-question : Można po PID odnaleźć plik? Edytowano Grudzień 29, 2017 przez hostingpotrzebny (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Vescer 1 Zgłoś post Napisano Grudzień 29, 2017 A mógłbyś podać adres jego portfela tu albo na PW?Spróbuj może wyszukać na serwerze frazę "cryptonight". Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach