januszforum 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 5, 2017 Witam tak się zastanawiam, czy istnieje jakieś urządzenie co podaje obraz plus audio w czasie rzeczywistym, gdzie można zastosowac roszerzenie pulpitu. Chodzi tutaj o opcję przesłania sygnału na około max 5 metrów w tym samym pomieszczeniu pokoju . I tutaj chodzi o rozwiązanie by tylko i wylacznie bylo roszerzenie, nie duplikat. Do czego mi to ? Wpadłem na pewien pomysł, w domu mam jakiś ala monitor/tv z usb, hdmi itp i nie posiadam odbiornika tv, lecz laptop działa non stop 24/7 - tak tak nie wyłączam go ;] - w sumie po czasie zastanawiam sie po co mi on był trzeba było stacionarke kupić ? .. no ale to inna historia, i stwierdziłem by np monitor dac na ścianę i np by robił za TV - z tym ze laptop stoi w rogu pokoju na biurku, pod oknem wiec montaz monitora do sciany odpada, a ciagnac np 10 metrow przewodu hdmi tez chyba troche mija sie z celem . Czytałem troche np o chromecast , lecz tutaj chyba nie bedzie jednak to czego chce jakies dodatkowe aplikacje itp wchodza w gre, a bardziej zależy mi na tym że mam coś na pulpicie i tylko klikniciem przenosze to na dodatkowy ekran. Dodam że aktualnie posiadam spięte dwa dodatowe ekrany do laptopa , ale to kablem wszystko na biurku "na moje potrzeby " a tutaj bym chcial dodac dadatkowy monitor z tym że na innej ścianie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
addhost 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 7, 2017 Miracast lub screen mirroring - poszukaj na allegro jest tego masa, jeśli Twój smart TV nie ma tej opcji wbudowanej. Urządzenia wysyłające laptop lub telefon muszą być kompatybilne z ww technologiami. Googluj: "windows 10 miracast" Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach