redart 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 4, 2017 Zajmuję się sklepami internetowymi i planuje uruchomić serwer, na którym będę stawiał sklepy (Prestashop 1.7) dla klientów. VPSy i pojedyncze instalacje presty nie są mi obce, ale nie mam pojęcia, jak wygląda skalowalność. Moje założenia: - ok. 50 instancji Prestashop na jednej maszynie - każda instancja ma własne pliki oraz oddzielną bazę danych- sklepy będą zoptymalizowane (bez cięzkich modułów + cache + lekkie CSS i JS)- liczba produktów w sklepach: od 2 do 10 tys. - miesięczny ruch w sklepach - tu zakładam taki podział:70% - do 2 tys. wizyt15% - do 20 tys. wizyt 5% - do 50 tys. wizytOczywiście cena ma znaczenie, bo to ma się spinać finansowo.Jakie rozwiązanie byście zastosowali w takiej sytuacji? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Vasthi 74 Zgłoś post Napisano Grudzień 5, 2017 (edytowany) Edytowano Marzec 26, 2018 przez Vasthi (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
stonebridge 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 5, 2017 Proxmox i kontenery lxc lub directadmin. Więcej mogę podać na pw. Witam, moglbym prosic rowniez o dodatkowe informacje na pw. Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
redart 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 5, 2017 Proxmox i kontenery lxc lub directadmin. Więcej mogę podać na pw. oczywiście, poproszę o info Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
statnet 1 Zgłoś post Napisano Grudzień 6, 2017 Usługa, która powinna spełnić twoje oczekiwania to serwer VPS z administracją. Usługa występuje również pod nazwą hosting dedykowany. Jest to zazwyczaj serwer VPS z administracją + panel do zarządzania usługą (np DirectAdmin) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
redart 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 12, 2017 Usługa, która powinna spełnić twoje oczekiwania to serwer VPS z administracją. Usługa występuje również pod nazwą hosting dedykowany. Jest to zazwyczaj serwer VPS z administracją + panel do zarządzania usługą (np DirectAdmin) Mam złe doświadczenia z tego typu usługą (hekko) lub bardzo złe (Hitme) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Marek607 655 Zgłoś post Napisano Grudzień 13, 2017 A co takiego było złego w tej usłudze? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
TTL 5 Zgłoś post Napisano Grudzień 13, 2017 Mam złe doświadczenia z tego typu usługą (hekko) lub bardzo złe (Hitme) To masz doświadczenie z firmą, nie z usługą. Mając serwer z administracją, to jakbyś miał prywatnego administratora, czyli człowieka, który zajmuje się tylko Twoim serwerem i jest na Twoje zawołanie. W praktyce klienci na hostingu dedykowanym płacą więcej, ale za maja lepszą usługę i lepszy support, masz też prywatny serwer, gdzie środowisko jest przygotowywane do Twoich konkretnych potrzeb. Zmień firmę na dobrą, i nie będziesz narzekał na usługę. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
statnet 1 Zgłoś post Napisano Grudzień 13, 2017 Wygooglaj naszą ofertę, mamy aktualnie ofertę testową, może spełni Twoje oczekiwania. Możemy przygotować również ofertę indywidualną, która będzie przygotowana pod Twoje wymagania. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
McAs 28 Zgłoś post Napisano Grudzień 19, 2017 Proxmox , administracja i KVM. Więcej info kliknij 46044682 to powiem co i jak bo forum ostatnio broni takiego procederu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MarioN2 0 Zgłoś post Napisano Luty 11, 2018 Wydaje mi się że tani serwer dedykowany będzie dużo lepszy od serwera VPS nawet opartego o KVM.Będziesz miał pełen dostęp do zasobów serwerowych. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach