nolimits 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 3, 2017 Czy mogę zainstalować na czystym systemie najpierw dockera a później panel vestacp? Czy będzie to współgrało ze sobą. Czy muszę ustawiać dodatkowo porty itp ? Czy są jakieś najmniej problemowe panele po kątem współpracy z dockerem ? Udostępnij ten post Link to postu
0 Bartosz Z 236 Zgłoś post Napisano Grudzień 4, 2017 Jasne, że możesz. Pytanie czego oczekujesz od panelu w kwestii Dockera? Udostępnij ten post Link to postu
0 nolimits 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 4, 2017 (edytowany) Jasne, że możesz. Pytanie czego oczekujesz od panelu w kwestii Dockera? w zasadzie to niczego byle tylko razem to sobie współgrało ze sobą - zwyczajnie aby nic nie gryzło w żadnym stopniu. Z tego co się zorientowałem np do Direct Admin ma z tym problemy. Edytowano Grudzień 4, 2017 przez nolimits (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu
0 Bartosz Z 236 Zgłoś post Napisano Grudzień 4, 2017 Dopóki nie wystawisz czegoś z Dockera na porcie, którego używa Vesta/DA (80, 443 itd.), to nie będzie żadnych problemów. Jak chcesz wystawić jakąś aplikację z Dockera na świat, to będziesz musiał skonfigurować reverse proxy, które będzie wskazywać na port wystawiony z Dockera. Udostępnij ten post Link to postu
0 nolimits 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 8, 2017 (edytowany) Dzięki za info. Btw który darmowy panel polecisz ? wyszło teraz sporo nowych . // W zasadzie mam jeszcze jedno pytanie. Zakładając że utrzymuję jedną stronę na dockerze. Czy jest jakikolwiek sens wówczas posiadania Panelu bez innych stron ? Edytowano Grudzień 8, 2017 przez nolimits (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu
0 Bartosz Z 236 Zgłoś post Napisano Grudzień 9, 2017 Do tej pory korzystałem tylko z ISPConfig 3 - działa. Nie jest jakiś świetny, ma trochę problemów, ale generalnie działa. Jak hostujesz jedną stronę i to w kontenerze, to nie ma sensu stawiać jakichkolwiek paneli. Udostępnij ten post Link to postu
0 nolimits 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 10, 2017 Do tej pory korzystałem tylko z ISPConfig 3 - działa. Nie jest jakiś świetny, ma trochę problemów, ale generalnie działa. Jak hostujesz jedną stronę i to w kontenerze, to nie ma sensu stawiać jakichkolwiek paneli. no dobra a dla 2-4 stron np ? jaki to ma sens ? niby tyle opcji ale z drugiej strony do czego tak naprawde się używa tych paneli (czytaj rzeczywiście usprawniają, przyśpieszają pracę) Udostępnij ten post Link to postu
0 prsprs 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 18, 2017 Oprócz Vesty godnym polecenia jeszcze jest https://serverpilot.io/ Udostępnij ten post Link to postu
Czy mogę zainstalować na czystym systemie najpierw dockera a później panel vestacp?
Czy będzie to współgrało ze sobą.
Czy muszę ustawiać dodatkowo porty itp ?
Czy są jakieś najmniej problemowe panele po kątem współpracy z dockerem ?