nolimits 0 Zgłoś post Napisano Listopad 30, 2017 Witajcie Planuje VPS bez panelu. Jaki system będzie najlepszy dla raczej nie zaawansowanego admina ?Zapewne Ubuntu ? czy też jednak Debian a może centos?Czy korzystając z aplikacji na dockerze, warto następnie instalować darmowy panel np plesk ? Czy tylko skomplikuje sobie niepotrzebnie sprawę i tak naprawdę panel nie jest mi potrzebny dla 1 - max 2 stron ? Dzięki za info Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
dext 9 Zgłoś post Napisano Listopad 30, 2017 1) instaluj system taki którym umiesz administrowac 2) plesk jest płatny z bezpłatnych jest np vestacp Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nolimits 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 3, 2017 1) instaluj system taki którym umiesz administrowac 2) plesk jest płatny z bezpłatnych jest np vestacp Umieć to rzecz względna. W zasadzie to znam podstawy administracji .. Moje pytanie wynika właściwie z tego. Co będzie mi łatwiej ogarnąć . Np z tego co się orientuje więcej jest poradników wszelkiego rodzaju dla ubuntu. Tak szczerze to mam wrażenie że jaki system by nie był (z linuxa) to na to samo wychodzi praktycznie.. Czy jednak nie mam racji? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Grudzień 3, 2017 Dobry panel darmowy https://www.aapanel.com/ dobrze się sprawuje polecam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zajcev 2 Zgłoś post Napisano Grudzień 3, 2017 i-MSCP też jest spoko do ogarniecia Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
januszforum 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 5, 2017 z tego co widze bym najbardziej ci polecał VPSa z ovh - nie to ze reklama firmy, ale tam *dają* webadmin'a preinstalowanego , czyli jak za pomoca raczki klik , klik i dziala, w sumie oni ten w/w panel instaluja, oczywiscie tez mozesz sobie indidiwidualnie zainstalowac webadmin ;] Ja np jestem zwolenikiem CentOSa , debian, ale kto jak lubi . Debian ? hmmm jedyny OS co ogarnia moja narzeczona ( śmiech ) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach