krzysztof_kf 0 Zgłoś post Napisano Listopad 18, 2017 (edytowany) Witam wszystkich, posiada serwer dedykowany, na którym jest zainstalowany directadmin. Chciałbym zaktualizować wersje PHP z wersji 5.5.38 na wersję 5.6. Jak to zrobić? jest jakiś samouczek. Z góry dziękuje. Edytowano Listopad 18, 2017 przez krzysztof_kf (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
xdit 1 Zgłoś post Napisano Listopad 18, 2017 Jeżeli jest to cusombuild 2.0 to: cd /usr/local/directadmin/custombuild/ ./build set php1_release 5.6 ./build php n Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
krzysztof_kf 0 Zgłoś post Napisano Listopad 18, 2017 Wpisałem powyższe komendy po kolei, ale wyskoczył taki komunikat Wrong php5_ver value set in /usr/local/directadmin/custombuild/options.conf. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
xdit 1 Zgłoś post Napisano Listopad 18, 2017 (edytowany) wiec jest tam stary custombuild, ../build set php5_ver 5.6 ; ./build php n Edytowano Listopad 18, 2017 przez Gość (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
krzysztof_kf 0 Zgłoś post Napisano Listopad 19, 2017 też nie działa. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
xdit 1 Zgłoś post Napisano Listopad 19, 2017 Nie wiem jaką dokładnie wersje tam masz ale coś mi się wydaje że pozostaje jedynie aktualizacja do cb2 https://help.directadmin.com/item.php?id=555 ewentualnie próbuj samodzielnie skompilować php. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Marek607 655 Zgłoś post Napisano Listopad 19, 2017 dla custombuild 1.2 najwyższa ofcjalnie wspierana wersja php to 5.5 - można skompilować tam wyższe wersje php , ale trzeba ciut pokombinować. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
krzysztof_kf 0 Zgłoś post Napisano Listopad 19, 2017 Próbowałem, ale /usr/local/directadmin# mv custombuild_1.x mv: brakujący plik docelowy po `custombuild_1.x' Spróbuj `mv --help' dla uzyskania informacji. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
xdit 1 Zgłoś post Napisano Listopad 19, 2017 Lepiej będzie dla Ciebie jeżeli to komuś zlecisz, z tego co widzę nawet nie przeczytałeś dokładnie tego tutoriala. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
krzysztof_kf 0 Zgłoś post Napisano Listopad 19, 2017 Jesteście wielcy. Poszło. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach