insersuppr 0 Zgłoś post Napisano Listopad 16, 2017 (edytowany) Witam, mam domenę na ovh.com poczta i www jest na hekko. pl niestety poczta wysłana odnajduję się w spamie w gmailu, test na www.mail-tester.com i http://www.appmaildev.com wskazuje na kłopot z dkim nie wiem dokładnie jak mam sobie z tym poradzić, na ovh w strefie dns utworzyłem rekord TXT : x._domain.mojadomena.pl i podałem skopiowałem wygenerowany na hekko rekord ( txt dla x._domain.) niestety pole wartości dla rekordu txt na ovh nie przyjmuje tak długiego zapisu. zamieniłem rekord TXT na rekord DKIM i tutaj już kłopotu z długością zapisu nie było jednak nadal testy skrzynki wskazują na kłopot. DKIM-Result: permerror (no key) _dmarc.mojadomena.pl: Non-Record dmarc=none header.from=mojadomena.pl; strefa pomocy na hekko jest dość ograniczona w dokumentację więc nie do końca mogę znaleść informacje jak skonfigurować całość z góry dzięki za pomoc Edytowano Listopad 16, 2017 przez insersuppr (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lord101 18 Zgłoś post Napisano Listopad 16, 2017 Skopiuj rekordy TXT z hekko i wklej w konfiguracji rekordów DNS w OVH. Tylko upewnij się że tam masz strefę DNS. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Syndrom 95 Zgłoś post Napisano Listopad 16, 2017 SPF, DKIM, DMARC to powinieneś mieć. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
insersuppr 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 3, 2017 Super, wszystko działa, dziękuję wszystkim za pomoc i. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach