SynysterG 0 Zgłoś post Napisano Listopad 6, 2017 Cześć poszukuję taniej oferty serwera VPS.Na serwerze takim chciałbym, żeby działały narzędzia do CI (gerrit, jenkins), baza developerska Postgresql i ew. tworzona aplikacja pisana w Javie. Na obecną chwilę wiem, że jenkins i gerrit zżerają na ubuntu lekko ponad 1Gb ramu. Czy dla takiego celu wystarczy korzystanie z wirtualizacji OpenVZ, zakładając, że nad projektem pracują ze 4 osoby? Mi się wydaje, że tak jednak nie do końca rozumiem na czym polega niestabilność tej wirtualizacji w porównaniu do KVM. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
statnet 1 Zgłoś post Napisano Listopad 7, 2017 Na wirtualizacji openvz bez problemu uruchomisz opisywane środowisko. Nie będzie to mniej stabilne niż środowisko oparte o inną wirtualizację. Co do serwera to nie za bardzo można na forum coś polecać ze względu na politykę forum. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
atheros 0 Zgłoś post Napisano Listopad 9, 2017 java lubi ram, dużo ramu, na ramie bym nie oszczędzał, a do openvz jestem uprzedzony Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
webh 30 Zgłoś post Napisano Listopad 11, 2017 Zdecydowanie powinieneś zainteresować się ofertą KVM, również z uwagi na to, że na OpenVZ masz dostęp wyłącznie do bardzo starej wersji kernela. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
webh 30 Zgłoś post Napisano Listopad 13, 2017 Jasne, najnowsza wersja to 2.6.32 042stab125.5, ale czy to jest "najnowsza wersja" kernela to raczej jest temat dyskusyjny :-)Oczywiście nie jest prawdą, że nic się nie dzieje, bo pojawiają się aktualizacje, ale to nadal 2.6.32. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
webh 30 Zgłoś post Napisano Listopad 14, 2017 https://openvz.org/News/updatesTak wyglądają najnowsze wersje kerneli do OpenVZ na RHEL6.Ten który przesłałeś ma nawet zupełnie inne nazewnictwo. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach