Tomaszpek 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 20, 2017 Co możecie polecić z własnego doświadczenia, co się sprawdza i działa. Mam 3 serwery vps z directadmin po 200GB danych każdy mam opcje Backup obecnie na ftp ale zastanawiam się i szukam opcji aby np. była opcja backupu danych przyrostowy z kilku dni z opcja łatwego odzyskiwania gdy się usunie jakiś konkretny plik. Od siebie znam r1soft Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Bartosz Z 236 Zgłoś post Napisano Wrzesień 21, 2017 Może Duplicity i backup na jakieś S3? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
przemon 35 Zgłoś post Napisano Wrzesień 21, 2017 Backup całości z poziomu directadmina i pchanie po FTP przy dużych kontach jest czasochłonne i zasobożerne Przy małych ok, ale powyżej 100GB to jest to bez sensu. Ja robię to następująco - bazy np mysq/mariadb okalnie (np automysqlbackup albo percona xtrabackup) lokalnie - backup directadmin bez baz, poczty i katalogów domen (sama konfiguracja) lokalnie - rdiff-backup, duplicity, rsnapshot (na prawach zwykłego usera) - zasysamy ze zdalnego serwera różnicę (plus bazy i konfiguracja directadmin) + w moim przypadku check na rsnapshot w icinga i automysqlbackup Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach