Miłosz 2311 Zgłoś post Napisano Wrzesień 10, 2017 v6 jeszcze nie wdrożone, ale już są następne przymiarki: https://tools.ietf.org/html/draft-omar-ipv10-06 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Wrzesień 10, 2017 Na FB się śmieli że IPv4 + IPv6 = IPv10 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miłosz 2311 Zgłoś post Napisano Wrzesień 10, 2017 Bo tak to właśnie jest. To są połączone wersje, mają niby na celu ułatwić migrację do v6 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mcbarlo 61 Zgłoś post Napisano Wrzesień 10, 2017 IPv6 było, jest i zawsze będzie przyszłością Internetu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Piotr GRD 608 Zgłoś post Napisano Wrzesień 11, 2017 Przeczytałem wczoraj wieczorem tę specyfikację i wygląda to - jak dla mnie - ciekawie, o ile odpowiednie oprogramowanie zostałoby napisane również pod stare systemy operacyjne, aby wystarczyła do nich "mała łatka". W przeciwnym razie, moim zdaniem - odpowiednio mniejszy, ale jednak - pewien procent urządzeń jeszcze przez wiele lat pozostanie wyłącznie w "sieci IPv4", bo jest mnóstwo przykładów, gdzie pomimo ostrzeżeń o bezpieczeństwie itd. itp. urządzenia różnorakie nadal pozostają pod kontrolą systemów uznawanych za przestarzałe i dopóki coś działa to ci właściciele/administratorzy bawić się w zmianę systemu nie będą. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Wrzesień 11, 2017 Bo tak to właśnie jest. To są połączone wersje, mają niby na celu ułatwić migrację do v6 Nie miałem czasu tego przeczytać, ale co jak co ipv6 mozolnie idzie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość MarekCPU Zgłoś post Napisano Wrzesień 15, 2017 W sumie to nie wiadomo po co komu IPv6 bo wszyscy mówią że potrzebne a:- hostingowcy mają SNI- dostawcy łącz mają NAT'yi chyba tylko przez zwykłe marnotrawstwo numerów przydział tych numerów się wyczerpał. Na giełdach bez problemu można po za tym kupować pule adresów IPv4. Znacie jakąś firmę w Polsce która całkowicie zrezygnowała z IPv4? Czy to w ogóle jest możliwe? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zomgmike 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 19, 2017 Nie zasugerowałem żądania IPv10 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Weber 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 21, 2017 (edytowany) Raczej mało prawdopodobne, aby firmy rezygnowały z IPv4, według mnie byłoby to totalnie bez sensu. Edytowano Wrzesień 21, 2017 przez Weber (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach