robconkreet 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 9, 2017 Witam. Interesuje mnie postawienie systemu Kali Linux na wydajnym VPS, minumum 3 rdzenie i 8GB RAM. Zastanawiam się, czy jest możliwy zakup VPS na Windowsie i postawienie na nim VMware lub Virtual Boxa. Czy nie będzie to nierealna do wykonania incepcja w postaci wirtualnej maszyny na wirtualnej maszynie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
robconkreet 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 9, 2017 Dzięki za odpowiedź. Interesują mnie testy penetracyjne stworzonego przez siebie testowego środowiska, w związku z czym chciałbym mieć szerokie możliwości. Czy ktoś miał przyjemność korzystać z usług vultr.com? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
webh 30 Zgłoś post Napisano Wrzesień 9, 2017 Kali Linuxa możesz zainstalować na każdym VPS, który umożliwia instalację z własnego obrazu ISO. Jedną z firm która to umożliwia jesteśmy my, obraz możesz samodzielnie zainstalować i korzystać z niego. Jedyna uwaga jest taka, że nie powinieneś tego typu usług używać w "złych" celach, aczkolwiek jeśli używasz tego do testowania własnego środowiska to żaden usługodawca nie powinien robić problemów. 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jarosław Szmańda 42 Zgłoś post Napisano Wrzesień 9, 2017 Potwierdzam, w webh własne ISO działa jak złoto Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
filip_b 19 Zgłoś post Napisano Wrzesień 18, 2017 hitme.pl również pozwala na instalację z własnego ISO, nie testowałem jednak tego osobiście Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach