HaPe 242 Zgłoś post Napisano Sierpień 31, 2017 Witajcie,szukam do biura switcha zarządzanego 48 portów 1GE oraz minimum 2 portów SPF (SPF+ nie jest konieczny).Ogólnie obsługa stacji klienckich i serwera wymiany. Montaż w rack 19".Co ze swojej strony polecicie? Macie jakieś doświadczenia ze switchami tplinka?Sam myślałem o D-Link dgs-1510-52. Nie potrzebuję czegoś hiper enterpriese za 20 tysięcy. Budżet powiedzmy do 3 tys. zł. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mariaczi Zgłoś post Napisano Sierpień 31, 2017 Może takowy: https://www.cyberteam.pl/produkt/3273_ubiquiti-edgeswitch-lite-48p-es-48-lite (link akurat do cyberteam'u - był pierwszy z brzegu) Z MikroTika 48 portów nic nie wiedzę. LinkSys Smart Switch. Z tymi zarządzanymi, z którymi się spotkałem (dokładnie modeli nie pamiętam) a były to DLink, HP, TPLink, Cisco 48 portów i 24 porty zdarzało im się, że interfejs WEB przestawał funkcjonować - nie zgłaszał się ale switch pracował dalej prawidłowo. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Bartosz Z 236 Zgłoś post Napisano Sierpień 31, 2017 Mam kilka poleasingowych HP ProCurve Switch 2848 - kosztują grosze i przełączają poprawnie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mcbarlo 61 Zgłoś post Napisano Wrzesień 1, 2017 Cenowo chyba najkorzystniej wypada TP-Link T1600G-52TS. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miłosz 2311 Zgłoś post Napisano Wrzesień 1, 2017 D-Link DGS-1510, ale nieco mniejszy model, przewraca u nas prawie cały czas do 800-900 Mb/s ruchu. Przychodzi SFP i wychodzi dwoma RJ45. Mam też te serie u klienta, który przepycha duże pliki na macierz i również nie ma z nimi problemów. Switche TP-Link również dają rade. Mamy modele 24porty, 8 portów. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach