badboi 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 15, 2017 Witam, próbuję zrobić własny email na zoho.com, tam by potwierdzić, że nasza domena jest faktycznie nasza, każą dodać rekord CNAME (zmieniłem kod gdyż jest on dla każdego inny) In the Name/ Host/ Alias/ CNAME add the code generated in Zoho, zbXXXXX (zakryłem kod) In the Value/ Points To/ Destination field add zmverify.zoho.com Zrobiłem zgodnie z poradnikiem i w nazwa.pl pokazuje że błąd: https://gyazo.com/a896a210ead8ffcb0db0aa7e675e4c10 (obrazek) Jak powinienem to poprawnie zrobić? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bybunny 540 Zgłoś post Napisano Sierpień 15, 2017 To zamazane z "zb" to domena? Nie wiem na ile pozwala panel nazwa ale domena ma wskazywać na rekord cname więc może wystarczy po nazwie domeny dodać kropkę "twojadomena.pl."? Wielu usługodawców dalej np używa znaku @ zamiast wskazania domeny. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
badboi 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 15, 2017 (edytowany) To zamazane z "zb" to domena? Nie wiem na ile pozwala panel nazwa ale domena ma wskazywać na rekord cname więc może wystarczy po nazwie domeny dodać kropkę "twojadomena.pl."? Wielu usługodawców dalej np używa znaku @ zamiast wskazania domeny. to zamazane z "zb" to kod (randomowe cyfry). Edytowano Sierpień 15, 2017 przez Gość (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bybunny 540 Zgłoś post Napisano Sierpień 15, 2017 ok, to może ten kod umieść razem z domeną coś na zasadzie kod.twojadomena.pl. 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
badboi 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 16, 2017 ok, to może ten kod umieść razem z domeną coś na zasadzie kod.twojadomena.pl. Spróbowałem i działa. Temat do zamknięcia. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
statt 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 19, 2017 a jak dodać rekord MX też dla zoho w nazwa.pl? Wywala ten sam błąd... Host Name Address Priority @ mx.zoho.com 10 @ mx2.zoho.com 20 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bybunny 540 Zgłoś post Napisano Sierpień 19, 2017 Nie znam panelu nazwa ale może coś na zasadzie: twojadomena.pl. mx.zoho.com priorytet 10 twojadomena.pl. mx2.zoho.com priorytet 20 Zwróć uwagę na kropkę po twojadomena.pl. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość bhu89 Zgłoś post Napisano Sierpień 19, 2017 tu masz opisane z obrazkami https://www.shoper.pl/help/artykul/konfiguracja-rekordu-mx-nazwa-pl/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach