exe 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 25, 2006 Witam Mam takie pytanie do "starych lisów" . Chcę otworzyć darmowy hosting (tylko proszę bez komentarzy, bo będą zbędne ) I mam możliwość kupna takiego fajnego serwerka : Pentium IV 3 Ghz Ram : 2 GB ramu Dysk : 200 GB Jest to serwer ncgroup.pl. Ilu użytkowników może taki serwer wytrzymać (tak z doświadczenia swojego ) Pozdrawiam Exe Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
poszukivvacz 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 25, 2006 Dysk : SATA / IDE ? Jak na moje oko to tak koło 500GB transferu /mc (przy dyskach IDE) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
exe 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 25, 2006 Dyski sata. Ale ile użytkowników się zmieści Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
poszukivvacz 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 25, 2006 Możesz na nim mieć jednego usera który "uciągnie" 500GB ruchu... albo 500 userów którzy wyciągną po 1GB ruchu... Ja nie mam w tym doświadczenia dużego ale nie możesz patrzeć na dedyki tak że "ile userów uciągnie" dany dedyk...wszystko jest uzależnione od tego jak dany user będzie korzystał z konta (będzie pod download...czy będzie się bawił "ciężkimi" skryptami php...etc...Ale jak na "DOBRY" początek ta maszyna przy dobrym "gospodarowaniu" spokojnie wystarczy na długo.... (P.S. firma efuturo.pl ma praktycznie taki sam dedyk tylko że leży w netdirect.de i ma dyski 2x120 IDE... z tego co wiem mają na dedyku coś koło 400/500 userów i jak widać dedyk nie sapie...więc .... ) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
beliq 442 Zgłoś post Napisano Sierpień 25, 2006 (P.S. firma efuturo.pl ma praktycznie taki sam dedyk tylko że leży w netdirect.de i ma dyski 2x120 IDE... z tego co wiem mają na dedyku coś koło 400/500 userów i jak widać dedyk nie sapie...więc .... :) ) To jest 2x120 GB SATA na sprzętowym mirrorze. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sebak 298 Zgłoś post Napisano Sierpień 26, 2006 Dodam, że dokładnie 430 użytkowników, z czego konta są dosyć małe i z małym transferem(od 0,5GB do 4GB na konto). Serwer przy obecnym obciążeniu generuje około 300 GB transferu miesięcznie i ma dość duży zapas wolnej mocy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Rafiki Zgłoś post Napisano Sierpień 27, 2006 Możesz na nim mieć jednego usera który "uciągnie" 500GB ruchu... albo 500 userów którzy wyciągną po 1GB ruchu... Nie uwazasz ze troche przesadzasz z tymi danymi ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
poszukivvacz 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 27, 2006 Może Ale jak zapewne czytałeś SEBAK ma (prawie) identiko serwer i 300GB to nie problem dla tej maszyny więc może się pokusi o te 500 może.... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach